Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 19, 2009

Kelab Non Muslim PAS perlu dipercepatkan.

Pengerusi Kelab Penyokong PAS (KPP) kaum India, N Balasubramaniam mendakwa bahawa keahlian kelab tersebut kini melebihi 40,000 orang.
Memang wa sangat bersetuju untuk cepat. Tapi dalam hal sebesar ni, kena teliti wo. Perlembagaan kena mody sket, timing kena tepat, etc. Takpalah. Janji usaha ke arah itu telah dipersetujui.

Sebab setahu gua, PKR hanya mempunyai 30 000 ahli. Tetapi kelab ni sahaja dah ada 40 000. Ahli muslim PAS hampir sejuta. DAP gua tak tahu. Bermakna, peluang PAS untuk meletakkan sunnah dan Al-Quran itu di atas perlembagaan negara adalah logik dan munasabah melalui demokrasi etnik majmuk.

Selepas BN tumbang dan bubar, demokrasi pulih, elite jahanam UMNO tersingkir dan UMNO mungkin bersih, PAS adalah tonggak dominan dengan adanya :
  1. Dewan non muslim yang kuat, di mana berupaya bertanding dikawasan majority non muslim.
  2. Tahaluf dengan UMNO yang sudah pulih.
Tapi satu sahaja halangan PAS untuk cita-cita Islamic State ini, yakni terajang ulama bangang dan jumud di mana IQ tipikal seorang bangsa Melayu.
  1. Hadi. Ianya boleh melambatkan dan menjahanamkan peluang ini. BR maybe terkubur di tangan Hadi seperti Barisan Alternatif dulu.
  2. Nasha.
  3. Fitnah Daud Iraqi boleh menyebabkan semua pihak memandang PAS adalah serupa.

1 comment:

Anonymous said...

Salam...
Ko ni apahal x suka sangat dgn tok guru haji hadi ..?klu x suka diam2 la ..ni nk kutuk2 org..cerminla diri sendiri