Skip to main content

Kelab Non Muslim PAS perlu dipercepatkan.

Pengerusi Kelab Penyokong PAS (KPP) kaum India, N Balasubramaniam mendakwa bahawa keahlian kelab tersebut kini melebihi 40,000 orang.
Memang wa sangat bersetuju untuk cepat. Tapi dalam hal sebesar ni, kena teliti wo. Perlembagaan kena mody sket, timing kena tepat, etc. Takpalah. Janji usaha ke arah itu telah dipersetujui.

Sebab setahu gua, PKR hanya mempunyai 30 000 ahli. Tetapi kelab ni sahaja dah ada 40 000. Ahli muslim PAS hampir sejuta. DAP gua tak tahu. Bermakna, peluang PAS untuk meletakkan sunnah dan Al-Quran itu di atas perlembagaan negara adalah logik dan munasabah melalui demokrasi etnik majmuk.

Selepas BN tumbang dan bubar, demokrasi pulih, elite jahanam UMNO tersingkir dan UMNO mungkin bersih, PAS adalah tonggak dominan dengan adanya :
  1. Dewan non muslim yang kuat, di mana berupaya bertanding dikawasan majority non muslim.
  2. Tahaluf dengan UMNO yang sudah pulih.
Tapi satu sahaja halangan PAS untuk cita-cita Islamic State ini, yakni terajang ulama bangang dan jumud di mana IQ tipikal seorang bangsa Melayu.
  1. Hadi. Ianya boleh melambatkan dan menjahanamkan peluang ini. BR maybe terkubur di tangan Hadi seperti Barisan Alternatif dulu.
  2. Nasha.
  3. Fitnah Daud Iraqi boleh menyebabkan semua pihak memandang PAS adalah serupa.

Comments

  1. Salam...
    Ko ni apahal x suka sangat dgn tok guru haji hadi ..?klu x suka diam2 la ..ni nk kutuk2 org..cerminla diri sendiri

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.