Skip to main content

Dapat rasa aura Ostad Fadhil?

jiwamelayu said...

kalau wa budak bawah umur yang bro AT maksudkan, wa sendiri dapat rasa aura Ostad Fadhil yang bro AT gambarkan.
wa dapat rasa walaupun waktu dia meninggal, wa baru je umo 9 tahun...

Tu la lu. Sape suruh lahir lambat. Wakaka.

Tp siyes beb. Bukan wa nak kata Hadi jahat. Tp wa kata Hadi bodoh jer. Hadi hanya lawan Paklah yang lembik tu. Hadi tak lawan Mahathir beb. Seb baiklah Allah takdirkan Hadi tak pegang PAS zaman Mahathir...

Bukanlah wa setuju 100% pandangan Ostad Fadhil beb. Stendet la. Mesti ada yang gua bantah gak (gua lupa apa yang gua bantah). Cuma zaman tu, pemerhati bebas macam gua ngam habis la dengan prestasi Ostad Fadhil.

Kurang la lu dengar PAS kelam-kabut camni. Mokobalah la, muzakarah la, erdogan la, UG la. Kurang benda-benda macam ni. Kalau PRU kan, media nak manipulasi kenyataan Ostad Fadhil, jgn mimpi la. Skill depan media orang tua tu dasyat beb. Spy Ostad dalam NGO, gomen n UMNO sendiri wa percaya banyak.

Tu semua cerita gua dari jauh jer. Yang gua nampak melalui media. Kalau lu nak tahu cerita lebih rapat, lebih gelumang, lu bodek la Pak Bakaq ke, veteran PAS Kedah ke.

Skang ni lu tgk PAS, ala.. sedih beb. Pendapat tak selari. Manjang kena kencing dengan media jer. Kalau ada satu2 kes kekeliruan, berminggu2 Hadi nyorok. Kelam kabut semua orang. Sohai punya ulama. Nak gua lempang kang, lumpuh pulak tangan gua.


Comments

  1. sedap aja AT titik si jiwamelayu tu ek? Lu agaknya lambat sikit lahir drp wa... seingat wa taim Mahathir laa serangan media cam Scud, tomahawk segala maknenek ke PAS... sapa jwb bg pihak PAS? Taim tu, takda sapa leh terjawab semua isu media perdana men wayang beb. PAS dah ada limited access nak balas apa? Ceramah pun payah permit polis raja di malaysia...Internet pun tak tarak meluas lagi... Dasat beb propaganda taim tu.. Wa ingat kalu lu dah ahli PAS taim tu harus lu sain borang jd ahli seumo idup U*** lak. Tu lum kira sapa-2 yg duk atas pagaq lagi..semua terjun lubuk U*** la, wa gerenti. Punya dasat putaqbelit media UBN cam dajal pun ada. Almarhum Us.Fadhil cam besa la cool head saja la..rasa wa dia tak layan semua isu pun. Wa ingat tak semua isu media PAS harus jwb..diam lg elok la.. bukti dah lama ada.. cuma lg kot nak jwb tu... tak yah ada la cam ulama Us. Daud Iraqi ke apa nama dia tu, pi ke depan nak tuduh/kata apa-2 kelemahan dalaman PAS...tu wa leh stuju dgn lu. hehe .. see, i can backing lu brot. jika lu betui la.

    ReplyDelete
  2. Salam

    Bukan 'Guru' Daud Iraqi saja, 'Guru' Din Tantawi & 'Guru' Nik Abduh.

    Jawatankuasa Pemilihan pon sama kena tukaq, tiba-tiba mai Aloq Setaq....

    Setting Ka ?

    ReplyDelete
  3. LU BTUL BRO...DULU TGANUNG KALAH SBB HADI SERANG PERIBADI PAKLAH KATA BADAWAI MALAYSIA GEMBALA BABI LA...HANCUR

    ReplyDelete
  4. Xsilap aku, ayat 'badawi malaysia gembala babi' tu ayat ustaz fadhil noor kan? apa kene mengena ngan hadi plak.

    ReplyDelete
  5. Tahun 2004 BA kalah banyak takleh semuanya nak kata salah Hj. Hadi. Mood pengundi masa tu terpengaruh dengan Mr. Clean Paklah. Di Kelantan pun PAS hampir2 lemas, takkan lu orang nak hentam kepimpinan TG Nik Aziz gak time tuh? Tak logik lansung....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.