Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 23, 2009

Dapat rasa aura Ostad Fadhil?

jiwamelayu said...

kalau wa budak bawah umur yang bro AT maksudkan, wa sendiri dapat rasa aura Ostad Fadhil yang bro AT gambarkan.
wa dapat rasa walaupun waktu dia meninggal, wa baru je umo 9 tahun...

Tu la lu. Sape suruh lahir lambat. Wakaka.

Tp siyes beb. Bukan wa nak kata Hadi jahat. Tp wa kata Hadi bodoh jer. Hadi hanya lawan Paklah yang lembik tu. Hadi tak lawan Mahathir beb. Seb baiklah Allah takdirkan Hadi tak pegang PAS zaman Mahathir...

Bukanlah wa setuju 100% pandangan Ostad Fadhil beb. Stendet la. Mesti ada yang gua bantah gak (gua lupa apa yang gua bantah). Cuma zaman tu, pemerhati bebas macam gua ngam habis la dengan prestasi Ostad Fadhil.

Kurang la lu dengar PAS kelam-kabut camni. Mokobalah la, muzakarah la, erdogan la, UG la. Kurang benda-benda macam ni. Kalau PRU kan, media nak manipulasi kenyataan Ostad Fadhil, jgn mimpi la. Skill depan media orang tua tu dasyat beb. Spy Ostad dalam NGO, gomen n UMNO sendiri wa percaya banyak.

Tu semua cerita gua dari jauh jer. Yang gua nampak melalui media. Kalau lu nak tahu cerita lebih rapat, lebih gelumang, lu bodek la Pak Bakaq ke, veteran PAS Kedah ke.

Skang ni lu tgk PAS, ala.. sedih beb. Pendapat tak selari. Manjang kena kencing dengan media jer. Kalau ada satu2 kes kekeliruan, berminggu2 Hadi nyorok. Kelam kabut semua orang. Sohai punya ulama. Nak gua lempang kang, lumpuh pulak tangan gua.


5 comments:

Hanz_Azdi said...

sedap aja AT titik si jiwamelayu tu ek? Lu agaknya lambat sikit lahir drp wa... seingat wa taim Mahathir laa serangan media cam Scud, tomahawk segala maknenek ke PAS... sapa jwb bg pihak PAS? Taim tu, takda sapa leh terjawab semua isu media perdana men wayang beb. PAS dah ada limited access nak balas apa? Ceramah pun payah permit polis raja di malaysia...Internet pun tak tarak meluas lagi... Dasat beb propaganda taim tu.. Wa ingat kalu lu dah ahli PAS taim tu harus lu sain borang jd ahli seumo idup U*** lak. Tu lum kira sapa-2 yg duk atas pagaq lagi..semua terjun lubuk U*** la, wa gerenti. Punya dasat putaqbelit media UBN cam dajal pun ada. Almarhum Us.Fadhil cam besa la cool head saja la..rasa wa dia tak layan semua isu pun. Wa ingat tak semua isu media PAS harus jwb..diam lg elok la.. bukti dah lama ada.. cuma lg kot nak jwb tu... tak yah ada la cam ulama Us. Daud Iraqi ke apa nama dia tu, pi ke depan nak tuduh/kata apa-2 kelemahan dalaman PAS...tu wa leh stuju dgn lu. hehe .. see, i can backing lu brot. jika lu betui la.

Wak On The Roof - WOTR said...

Salam

Bukan 'Guru' Daud Iraqi saja, 'Guru' Din Tantawi & 'Guru' Nik Abduh.

Jawatankuasa Pemilihan pon sama kena tukaq, tiba-tiba mai Aloq Setaq....

Setting Ka ?

KOBE said...

LU BTUL BRO...DULU TGANUNG KALAH SBB HADI SERANG PERIBADI PAKLAH KATA BADAWAI MALAYSIA GEMBALA BABI LA...HANCUR

Anonymous said...

Xsilap aku, ayat 'badawi malaysia gembala babi' tu ayat ustaz fadhil noor kan? apa kene mengena ngan hadi plak.

abu said...

Tahun 2004 BA kalah banyak takleh semuanya nak kata salah Hj. Hadi. Mood pengundi masa tu terpengaruh dengan Mr. Clean Paklah. Di Kelantan pun PAS hampir2 lemas, takkan lu orang nak hentam kepimpinan TG Nik Aziz gak time tuh? Tak logik lansung....