Skip to main content

Pemilihan PAS : Apa pilihan masing2?

Oleh : AdukaTaruna

Meh sini gua nak hasut lu orang. Jangan penakut bergerak dalam benda yang jemaah lu sendiri benarkan. Tak payah sibuk jaga perasaan orang sana, orang sini. Sepatutnya masing2 kena pro.

Falsafah jemaah dan kepentingan rakyat perlu ditegakkan walau terpaksa bersaing dengan orang rumah sendiri. Kena pro beb. Buang Melayu lu orang kejap.

So, gua cadang lu orang tulis pilihan lu orang sendiri. Nanti gua kasi up jadi N3. Ikut format gua atau buat format yang lebih baik dari gua. Tiada falsafah kepimpinan Aduka punya. Haha. Sapa terbaik kena ambil.

Mursyidul Am : TGNA

Presiden : Nizar

1. DAP mesti setuju, so, tak payah sibuk2 dengan Anwar lagi. Dengan tawaran PAS akan Nizar, semua pihak kekal berkerjasama. Semua bangsa boleh setuju. Ini, Hadi. Ekonomi tak tau, bergerak lembab, kenyataan guide line untuk setiap isu pun takda. Sampai ahli PAS sendiri terpaksa rujuk pemimpin parti lain. Lemah tak terkata.

2. PRU13, gua ingat, kalau BR menang, Nizar Sotan Perak enggan tabalkan Nizar. Time ni best gile la ADUN Melayu PKR. So, rugi senjata tu (Nizar) kalau kita tak gunakan.

So, gua ingat, untuk PRU13 sahaja, atas tajuk taktikal, Nizar di beri 2 kerusi. DUN Perak dan Parlimen Perak. Stanby beb. Takleh guna untuk Perak, kita guna di peringkat pusat.

Timbalan : Husam. Tapi kalau Husam masih nak menyemak, dan bikin panas kat Kelantan tu, abaikan dia. Gua calonkan Mat Sabu atau Khalid Samad.

Naib Presiden : Muhammad Taib, Ali Rustam, Isa Samad. Haha.

Majlis Syura Ulama kita bagi kuasa tambahan atau vitamin tambahan. Mereka ni berada di atas sekali. Apa2 dasar Presiden ke bawah, diorang boleh batalkan, panggil mengadap, sekeh atau apa sahaja.

Tapi untuk itu, dengan merujuk prestasi Dewan Ulama PAS (Melayu beb) sejak zaman berzaman, gua cadangkan setiap sekor Ulama Melayu ni hadiri kem bina semangat. Lembik dan selalu tenggelam dalam arus politik negara. Join bebudak PLKN, buat fyling fox ke berlatih tembak M16 ke.

Ok. Turn lu orang pulak pilih. Wa nak angkat jadi N3 ni.

Comments

  1. Presiden : NizarAku ingat hang tau banyak fasal PAS...

    ReplyDelete
  2. bro,
    Lawak gila respond org kt thread lu kat forum DD.Lu mmg disaster dr TKO lagi.

    Teruskan kedisasteran lu.Kasi semua org penin.Gua support!wakakaka.

    ReplyDelete
  3. Kuang3.. bro Bakaq dah sound gua dah tu. Ngeeee.... lariii....

    ReplyDelete
  4. Wa minat dengan teori full power kt 'majlis syura' tu...

    Wa tatau sama ada masa sesuai atau tak tapi Husam sangat seswai for Presd. prestasi beliau semasa jd MP amat bagus.

    timbalan presd wa suka kalau dapat disertakan ustaz2... sebab pembinaan imej penting. Imej Islamik perlu ada pada Pas agar lebai2 kampung tu tak terasa mereka ditinggalkan.Wa cadangkan Ust Ahmad Awang... tapi wa lebih suka pd Ust Tuan. :)

    Naib2 Presd.... Mat Sabu dll...

    emmm sebut pasal Mat Sabu, apesal nama beliau seakan hilang dari persada politik tanahair???

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste