Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 22, 2009

Pemilihan PAS : Apa pilihan masing2?

Oleh : AdukaTaruna

Meh sini gua nak hasut lu orang. Jangan penakut bergerak dalam benda yang jemaah lu sendiri benarkan. Tak payah sibuk jaga perasaan orang sana, orang sini. Sepatutnya masing2 kena pro.

Falsafah jemaah dan kepentingan rakyat perlu ditegakkan walau terpaksa bersaing dengan orang rumah sendiri. Kena pro beb. Buang Melayu lu orang kejap.

So, gua cadang lu orang tulis pilihan lu orang sendiri. Nanti gua kasi up jadi N3. Ikut format gua atau buat format yang lebih baik dari gua. Tiada falsafah kepimpinan Aduka punya. Haha. Sapa terbaik kena ambil.

Mursyidul Am : TGNA

Presiden : Nizar

1. DAP mesti setuju, so, tak payah sibuk2 dengan Anwar lagi. Dengan tawaran PAS akan Nizar, semua pihak kekal berkerjasama. Semua bangsa boleh setuju. Ini, Hadi. Ekonomi tak tau, bergerak lembab, kenyataan guide line untuk setiap isu pun takda. Sampai ahli PAS sendiri terpaksa rujuk pemimpin parti lain. Lemah tak terkata.

2. PRU13, gua ingat, kalau BR menang, Nizar Sotan Perak enggan tabalkan Nizar. Time ni best gile la ADUN Melayu PKR. So, rugi senjata tu (Nizar) kalau kita tak gunakan.

So, gua ingat, untuk PRU13 sahaja, atas tajuk taktikal, Nizar di beri 2 kerusi. DUN Perak dan Parlimen Perak. Stanby beb. Takleh guna untuk Perak, kita guna di peringkat pusat.

Timbalan : Husam. Tapi kalau Husam masih nak menyemak, dan bikin panas kat Kelantan tu, abaikan dia. Gua calonkan Mat Sabu atau Khalid Samad.

Naib Presiden : Muhammad Taib, Ali Rustam, Isa Samad. Haha.

Majlis Syura Ulama kita bagi kuasa tambahan atau vitamin tambahan. Mereka ni berada di atas sekali. Apa2 dasar Presiden ke bawah, diorang boleh batalkan, panggil mengadap, sekeh atau apa sahaja.

Tapi untuk itu, dengan merujuk prestasi Dewan Ulama PAS (Melayu beb) sejak zaman berzaman, gua cadangkan setiap sekor Ulama Melayu ni hadiri kem bina semangat. Lembik dan selalu tenggelam dalam arus politik negara. Join bebudak PLKN, buat fyling fox ke berlatih tembak M16 ke.

Ok. Turn lu orang pulak pilih. Wa nak angkat jadi N3 ni.

4 comments:

bakaq a.k.a. ~penarik beca said...

Presiden : NizarAku ingat hang tau banyak fasal PAS...

Xenan said...

bro,
Lawak gila respond org kt thread lu kat forum DD.Lu mmg disaster dr TKO lagi.

Teruskan kedisasteran lu.Kasi semua org penin.Gua support!wakakaka.

AdukaTaruna said...

Kuang3.. bro Bakaq dah sound gua dah tu. Ngeeee.... lariii....

zaminc said...

Wa minat dengan teori full power kt 'majlis syura' tu...

Wa tatau sama ada masa sesuai atau tak tapi Husam sangat seswai for Presd. prestasi beliau semasa jd MP amat bagus.

timbalan presd wa suka kalau dapat disertakan ustaz2... sebab pembinaan imej penting. Imej Islamik perlu ada pada Pas agar lebai2 kampung tu tak terasa mereka ditinggalkan.Wa cadangkan Ust Ahmad Awang... tapi wa lebih suka pd Ust Tuan. :)

Naib2 Presd.... Mat Sabu dll...

emmm sebut pasal Mat Sabu, apesal nama beliau seakan hilang dari persada politik tanahair???