Skip to main content

PAS satu Organisasi

PAS satu Organisasi

Pas harus berkembang dan membesar.
Pas harus menjadi satu organisasi.
Pas harus ada pelbagai sayap.

Pas harus mempunyai sayap-sayap seperti :
1. sayap NGO
2. sayap amal
3. sayap keselamatan
4. sayap ekonomi
5. sayap pendidikan
6. sayap politik
7. sayap undang-undang

Setiap sayap harus ada Ketua Tertinggi.

Presiden induk Pas tidak semestinya ahli politik yang bertanding.
Naib Presiden Pas boleh jadi Timb.Perdana Malaysia.
Timb Presiden Pas boleh jadi Perdana Menteri Malaysia.
Atau ketiga tiga mereka tidak terlibat dengan pertandingan pilihanraya.

Apabila ada pilihanraya, sayap politik akan diketengahkan dan menghantar calon.

Untuk jawatan politik di peringkat negeri yang dimenangi atau di peringkat pusat yang dimenangi boleh di pilih dan di lantik (tidak semestinya) berdasarkan kedudukan pangkat dalam organisasi Induk.
Untuk itu selamat memilih pemimpin dari sekarang sehingga Muktamar Jun nanti.
Semua boleh ditukar.
Yang dipilih BUKAN menggambarkan jawatan anda dalam politik peringkat negeri mahupun pusat selepas Pru13 nanti, sepatutnya.

Pas harus membesar sehingga ke taraf sayap politik ITU hanyalah satu sayap kecil dari banyak BANYAK sayap ORGANISASI PAS YANG BERSIFAT ANTARABANGSA.

SAYAP AMAL HARUS TERUS KE DEPAN SEHINGGA PADA 2018 UNIT AMAL DIHANTAR KE PALESTIN MEMBANTU PEJUANG DI SANA MENENTANG ISRAEL.

Sebagai contoh lihat organisasi di Lebanon dan Palestin.
Syeikh Yassin tidak bertanding.
Nasrullah tidak bertanding.

Comments

 1. Setuju...! Baru takde perebutan jawatan..! aku dah maklum hal yang sama pada orang kuat PKR...! Tengah fikir kot...!

  ReplyDelete
 2. Setuju...! Baru takde perebutan jawatan..! aku dah maklum hal yang sama pada orang kuat PKR...! Tengah fikir kot...!

  ReplyDelete
 3. pergh!!!.... banyak nye sayap....

  -abanghensem

  ReplyDelete
 4. klu mcm ni, hadi leh jadi presd PAS seumur idup...haha..

  wa support hadi...100%
  utk jadi presd PAs seumur idup...haha

  klu organisasi mcm ni laaa...haha

  klu mcm sekarang,
  wa tarak setuju hadi jadi presd
  buat setuasi la ni..

  hehe
  maap lah
  jgn mare puak totok hadi...haha

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.