Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 23, 2009

Taktikal membunuh.

Oleh : AdukaTaruna

Nak jadi pembunuh kena cerdik ma. Kena berani gak. Kalau cerdik jer, tapi bunuh cicak pun rasa nak nagis, tak bleh gak. Hahaha. Malam ni wa baru lepas cipta lagu. Nak hadiah kat team blogger Perak wa ingat. Hahaha. Kalau suara wa ok, wa nyanyi n upload la. Kalau suara gua leh menyebabkan skrin laptop lu orang retak, wa suh member wa nyanyi la. Hahahaha.

Sebab otak wa masih berpusing ligat, wa tak leh tido. So, nak story kat lu orang taktikal membunuh. Pengetahuan am ma. Bukan suh lu orang buat.

Kalau lu orang bunuh, lu orang mesti berfikir cara polis fikir. Polis akan siasat dari mana dulu. So, lu kena musnahkan step permulaan polis nak siasat tuh. Contoh. Wa maleh taip dalam bentuk ilmiah dan serius ni.

1.

Katakan lu pembunuh. Rompak dan bunuh satu mangsa. Lu langgar kereta mewah, rompak dan untuk kali ni terpaksa membunuh plak.

So, polis akan bermula dari mana? Mungkin dari cara lu. Yakni langgar dulu. Kereta dilihat kemek. Kemudian, cari rekod. Kalau lu pernah dihukum, maka, lu la pertama kena cari.

2.

Kalau lu bunuh sebab niat tertentu dan mangsa lu memang lu kenal, lain plak. Lu kena pastikan tiada siapa tahu lu adalah orang terakhir yang berjumpa dengan mangsa. Atau, musnahkan identiti mangsa. Caranya ialah bakar.

Kalau lu bakar kat tempat jauh gile, maka polis akan mati akal nak kenal identiti. Tak tahu identiti mangsa, cane nak siasat? Dalam rekod, ribu2 orang hilang.

Altantuya.

Inilah yang cuba dilakukan pembunuh Altantuya. Cuma bodohnya di sini, ialah, Altantuya dah maklumkan kepada rakannya, bahawa dia berjumpa sekian2. Dan perlu report polis kalau dia tak kembali.

Jadi, pembunuh Altantuya pun buat lagi hebat dari bakar. Yakni letupkan. Tak perlu kat hutan Pahang atau hutan amazon. Hutan belakang rumah pun boleh, kalau Altantuya tidak memaklumkan kepada rakannya.

Andai pertemuan terakhir Altantuya itu tidak diketahui sesiapa, barulah taktik letup / bakar itu berkesan. Malangnya tidak. So, dari maklumat rakan Altantuya, maka, siasatan dapat bermula dari mencari orang terakhir yang Altantuya berjumpa.

Pembunuh Melayu yang bodoh.

Altantuya mustahil bangang cam wanita Melayu. Dia mesti dah maklumkan punya. So, mana boleh bunuh cara itu. Kena buat macam pembunuh orang putih buat. Yakni, buat secara kemalangan.

Masa zaman Mahathir yang bijak tu, ada teori mengatakan Anwar cuba dibunuh melalui cara kemalangan. Malangnya jadual Anwar menaiki helikopter Tan Sri Yahya DRB-Hicom dibatalkan. Dan hanya Tan Sri Yahya sahaja yang maut. Teori lah.

Atau pun macam teori bunuh Lady Diana. Kan ke tahap genius tuh. Kemalangan kete.

3 comments:

lelaki_ini said...

Wa penah sembang dgn sorg member otai. Dia ni org no.3 dlm PDRM Johor. Kira hebat gak la wa dpt kwn dgn dia, haha.

Dia kata Azilah & Sirul tu junior dia ms dia dlm UTK dulu. Ms di akademi mmg dah diajar cara2 m'bunuh tanpa meninggalkan kesan.

Tp Allah nak tunjuk, Allah lupakan ape yg mrka telah belajar ms letupkan Altantuya tu. Sbb tu diorang C4 je dlm hutan tu, padahal kalo letupkan dlm air, insya Allah x kan dpt dikesan.

Silap skit je t'dedah tembelang Najib, haha.

Anonymous said...

memang wa dah lama dah kata bodoh kat dua ekor pembunuh tu.... ada ka letup orang kat kawasan selangor n KL.... bawak la kat dalam uta pahang nun..... dak pun kat tengah² laut nun..... sure tak dapat kesan punya..... ni dok letop kat tepi sungai..... tak kelas langsung..... ni pun nasib baik tak bawak geng Gil Grissom (CSI Las Vegas) dak pun Horatio (CSI Miami)..... kalau dak 1 jam jer setel kes ni.... najib pun dah merengkok dalam jail dah ..... Big Mama dah meracau dah.....

-abanghensem

maymot said...

Rasa cam nak membunuh plak baca entry nih..

(@_@)