Skip to main content

Bukit Gantang : Ruang vakum UMNO

Oleh : AdukaTaruna

Fokus UMNO wa jangkakan 200% kepada kekalutan PAU. Jadi, UNMO meninggalkan ruang vakum di Bukit Gantang. Dengan polis, dengan SPRM, dengan media, semualah.So, wa harap, PAS stanby untuk ambil-alih ruang tu. Jangan bagi can punya beb.

1. Ceramah2 wa ingat tak perlu kemaruk sangat la. Sebab sasaran yang sama jer. Bukit Gantang bukan Malaysia. Ahmad yang sama, Tipah yang sama gak join ceramah tu.

2. Bendera tak payah kemaruk sangat. Wa tak nampak lagi peranan bendera dalam perang psikologi, melainkan ada unsur luar kotak sket. Macam kembarkan setiap bendera PAS dengan bendera Palestine.

So, kalau kemaruk sangat bendera, sampai bergaduh dengan orang rebut tempat pasang bendera, PAS akan dilihat budak2, tak pro.

3. Banner ayat power perlu beb. Dalam hal ni, PKR wa puji. Ayat PKR memang power standard UMNO. Wa cadang PAS highlight kan perkataan ni :

Generasi akan datang bersama kita. (letak lambang PAS)

4. Kalau nak buat ceramah gak, buat yang special sket. PAS mesti ada senarai family besar Bukit Gantang. Attack family besar ni. Contoh :

1. Family zaminc adalah family terbesar dan ramai di Bukit Gantang. Ada PAS, ada UMNO. So, pegang yang PAS, dan buat satu himpunan ceramah menggunakan jenama family zaminc.

a. Sidang penerangan rakyat bersama Himpunan Keluarga Zaminc
b. Program rakyat bersama Keluarga Maymot
c. Dialog rakyat-pemimpin bersama Keluarga Besar Al-Banjari
d. Program Rakyat dan Keluarga Tan

Gempak beb. Kompom BN tiru.

5. Video, klip menarik, sinis, lawak perlu diedarkan. Risalah2 tebal dan berat dah tak relevan.

6.

7.

8.

Comments

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n