Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 21, 2009

Bukit Gantang : Ruang vakum UMNO

Oleh : AdukaTaruna

Fokus UMNO wa jangkakan 200% kepada kekalutan PAU. Jadi, UNMO meninggalkan ruang vakum di Bukit Gantang. Dengan polis, dengan SPRM, dengan media, semualah.So, wa harap, PAS stanby untuk ambil-alih ruang tu. Jangan bagi can punya beb.

1. Ceramah2 wa ingat tak perlu kemaruk sangat la. Sebab sasaran yang sama jer. Bukit Gantang bukan Malaysia. Ahmad yang sama, Tipah yang sama gak join ceramah tu.

2. Bendera tak payah kemaruk sangat. Wa tak nampak lagi peranan bendera dalam perang psikologi, melainkan ada unsur luar kotak sket. Macam kembarkan setiap bendera PAS dengan bendera Palestine.

So, kalau kemaruk sangat bendera, sampai bergaduh dengan orang rebut tempat pasang bendera, PAS akan dilihat budak2, tak pro.

3. Banner ayat power perlu beb. Dalam hal ni, PKR wa puji. Ayat PKR memang power standard UMNO. Wa cadang PAS highlight kan perkataan ni :

Generasi akan datang bersama kita. (letak lambang PAS)

4. Kalau nak buat ceramah gak, buat yang special sket. PAS mesti ada senarai family besar Bukit Gantang. Attack family besar ni. Contoh :

1. Family zaminc adalah family terbesar dan ramai di Bukit Gantang. Ada PAS, ada UMNO. So, pegang yang PAS, dan buat satu himpunan ceramah menggunakan jenama family zaminc.

a. Sidang penerangan rakyat bersama Himpunan Keluarga Zaminc
b. Program rakyat bersama Keluarga Maymot
c. Dialog rakyat-pemimpin bersama Keluarga Besar Al-Banjari
d. Program Rakyat dan Keluarga Tan

Gempak beb. Kompom BN tiru.

5. Video, klip menarik, sinis, lawak perlu diedarkan. Risalah2 tebal dan berat dah tak relevan.

6.

7.

8.

No comments: