Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 16, 2009

Deyyy dak Ezam… Meh sini lu!

Oleh : AdukaTaruna


Deyyy dak Ezam, meh sini lu.

Lu dah bikin hati wa panas beb. Seingat wa, sejak lu berambus dari PKR, wa tak pernah debik lu. Sebab apa? Sebab wa faham caner lu tak suka Anwar dan sebab apa lu tak suka Anwar. Apa sebab wa faham? Sebab wa pun tak suka dan tahu sebab apa wa tak suka Anwar. Tamat satu bab.


Deyyy dak Ezam, meh sini lu.

Bila lu berambus dari PKR, mesti lu taknak masuk PAS. DAP apatah lagi. Sebab wa tahu. Lu tak boleh belasah Anwar kalau masuk komponen BR tuh. Tapi bila lu masuk UMNO, terus wa anggap lu adalah manusia paling bangang di Malaysia. Muka jer cerdik, pakai spek mata. Tapi bangang melantun-lantun.

Lu sanggup jilat kahak, taik lu sendiri. Macam la takda option lain. Muka jer cerdik. Tapi bangang. Kan ke elok lu bebas jer. Belasah jer Anwar. Yang sebok nak jilat-menjilat taik sendiri, kahak sendiri demi Anwar buat apa? Tak terbayang bodoh lu ni.



Deyyy dak Ezam, meh sini lu.

Tapi, wa tak belasah lu. Sebab wa anggap lu balaci pembelasah Anwar. Bagi wa BR perlu ada orang macam lu supaya Anwar sedar diri dan insaf naluri sonsang dia tuh. Atau paling koman takut nak buat lagi. Dan focus kepada operasi pemulihan Malaysia kita ini.

Perumpaaan kasarnya, Baghal macam dia dengan Baghal macam lu boleh dilupuskan sebaik sahaja Malaysia keluar dari takuk hina ni. Bahaya kalau Anwar PM sedang dia gagal kawal naluri sonsang dia. Habis semua benda yang susah payah dibina musnah semata-mata nak tutup aib dia seandainya dikantoikan Allah nanti.


Deyyy dak Ezam, meh sini lu.

Bila lu memilih menyerang Anwar di Permatang Pauh, pun wa tak marah.

1. Lu dah letakkan diri lu terbebal di Malaysia apabila memilih platform UMNO bagi menyekat Anwar. Nak wat cane, dah kategori bebal tahap 6 kotak.


2. Dah memang wa anggap lu adalah balaci bagi menyedarkan dan menakutkan Anwar dalam tajuk naluri terlaknat dia tuh. Jangan nak memandai-mandai focus kat lain. Fokus kat operasi pembersihan Malaysia jer.


Deyyy dak Ezam, meh sini lu.

Tapi, bila lu memilih membelasah Anwar kat kerusi yang PAS bertanding di KT, memang wa berbulu abis. Nyaris2 jadi orang utan dah ni. Lebat gile bulu wa. Ni bukan kategori bangang di Malaysia dah ni. Ni kategori super bangang dewataraya dah ni. Baghal punya mamat spek.

Dengan ’2 bom’ lu la, dengan pendedahan lu lah, lu datang atas nama UMNO, di medan perjuangan menghantar calon muslim, melalui PAS ke parlimen. Kepala otak lu!

Takda hari lain ke baghal? Lu seret PAS skali ni beb dalam dendam kesumat lu dengan Anwar. Memang wajarlah Husam yang member baik lu sendiri konfius dengan lu.

Bila Husam cakap lu ada kepentingan dengan tindakan lu ni, lu terus ajak Husam bertumbuk. Terus sahih lendir2 nanah hati lu tu. Perghhh…. Memang bikin hati wa panas, beb.


Deyyy dak Ezam, meh sini lu.

Kalau betul niat ikhlas lu nak sekat malaun Anwar ni, lu tak perlu jadi malaun jugak la bangang. Ke lu Mat Songsang gak, beb?

1. Tak perlu masuk UMNO. Bina Kelab Anti Anwar jer la. Bodoh ya amat la lu nih.


2. Ada Husam persoal lu masa sumpah2 lu kat Permatang Pauh? Tapi kalau lu dah kacau perjuangan PAS kat KT? Takan Husam nak diam jer, bodoh! Lu sedar ke tak ni?


3. Bila Husam defend jemaah dia, dan bila mula syak lu apabila lu kacau, lu ajak bertumbuk pulak. Hati terguris konon. Kambing lu! Hati orang lu tak fikir? Buat orang boleh, orang buat lu tak buleh?


Deyyy dak Ezam, meh sini lu.

Deyy budak pakai spek. Hati lu banyak cilaka la. Kalau bangang, bangang lah sensorang. Jangan menyusahkan orang yang tak bangang. Faham ke tak? Wa syorkan kat lu, lu tukar spek mata lu tu, guna bingkai warna pink.

Kalau boleh hari corak Hello Kitty punya. Bodoh tahap dewataraya punya budak.

2 comments:

Anonymous said...

salam bro, apa maksud lu anuar ada naluri sonsang?

-jck

lelaki_ini said...

sodap lu je tuduh naluri songsang. lu x de bukti & saksi, tp lebih caye pd naluri lu yg lom tentu x songsang.

lu jgn memain. qazaf t'masuk dlm hudud, bkn cam nuduh org curi sipar. x tau baik lu diam.

benci benci wa pd Umno, kalo org tnya wa x berani iye kan tuduhan2 zina pemimpin Umno, walaupun hangat di pasaran. sbb wa x de bukti kuat yg meng'iye'kan tu.

klu netters yg bace tulisan lu caye gak dgn naluri lu yg lom tentu x songsang tu, parah lu beb.

bantai bantai gak, ingat akhirat bro.