Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 30, 2010

MIC perlu keluar BN kalau UMNO rampas Hulu Selangor.

Oleh : AdukaTaruna

1.

Tajuk jer tu beb. Tapi nak analisa, gua punya otak dah kaput skang nih. Lama gak gua tinggalkan doniya internet ni. Gua cuma menulis time rehat kerja dalam word. Tapi nak publish tak da internet. Haha. Nak g cc plak bz sket. Skang ni nak publish, benda alah tu plak tinggal kat opis. Shit! Pergh.. mencarut dalam bahase omputeh siot...

Sebenarnya beberapa hari lalu, bapa saudara gua sebelah Kelantan meninggal. Inalillah. Meninggal kat rumah mak mertua gua. So, memang kelam-kabut sket. Kena gi report polis, uruskan permit kubur, etc. Sebab adik-beradik dia yang lain (bapa dan mak saudara) berada di Rawang. Ada kenduri. Nasib baik juga jiran turut membantu.

Then, Sabtu yang lalu, keluarga gua sebelah kelantan ada buat sikit solat hajat dan tahlil. Sori la gua tak ajak lu orang, walau ajak2 ayam jer. Haha. Terima kasih kepada geng blogger Kelantan yang turut hadir. Lepas majlis, Topeng n Jeming Jahat bergegas blah untuk ke Jom Heboh. Nak duduk depan sekali katanya. Niamakahai. Macam budak2..

2.

Hari tu gua pergi satu kampung member sekerja gua. Masalah keluarga. Keluarga bangsa Uganda + Melayu. Memang gua maki jer jenis manusia macam ni. Nak kata gila pangkat, pangkat sekadar jenama jer nak buat apa? Bodoh piang beb keluarga member gua tuh. Nak kata gila kuasa, kuasa apa yang lu ada kalau just jadi patung? Macam gampang. Mak bapak, anak-beranak habis bertumbuk. Cucu2 yang lain jadi mangsa. Mati kena langgar lori lagi baik beb. Hidup menyusahkan orang.

Lu tunggu, tunggu beb. Kalau umur wa panjang, gua ramal 5 ke 10 tahun lagi, memang gua fight keluarga2 jenis nih.

3.


Bro semua... gua ada satu lubang bisnes sket la. Nanti2 kalau jadi (bergantung pada keadaan), gua nak niaga lah.

Gua nak tolak kat lu semua jersi Siam gred A World Cup nih. Jersi Siam banyak Gred bhai... macamana lu nak tahu gred A ke gred Z? Caranya ialah... jeng3... beli jer dengan gua. Kah kah kah

"Aduka... jersi Man U ada tak?"

"Sori bro.. jersi Man U gua tak layan. Hua3..."

"Propesionel la bro.."

"Ah... ske ati gua la.."

Gua try tolak murah2 punya sebab nak lawan kos penghantaran. Gua hambek sendiri dari Siam ni bhai (Insyaallah). Gua ingat nak taja kat Ostad Wan Ji lah. Suh dia pakai time malam Jumaat bagi kuliah. Nanti orang tanya, cakap beli dengan gua. Hahaha.


4.

Gua ingat gua nak jumpa Mustapa Ali lah beb. Mustapa Ali kayo bhai... Nak minta taja lap top.

"Mung nak buat apa Aduka?"

"Nak wat langgar Hadi."

Agak2 lu orang, Mustapa Ali kasi ke tak? Cer jawab sket.

4 comments:

Love Perak said...

mesti mustapa ali bagi punye la. bagi penumbuk sebijon. hahaha. mcam2 la ko nih =,='

AdukaTaruna said...

Love Perak.. lu ni dengki la.. cer la kasi support sket. Ngeee

kepunden said...

Bro...
Gua arap kes lu sok digugurkan ler..
Ataih alasan....
TAKDE KES...
kui2...
good luck bro...

AdukaTaruna said...

kepunden... lu takdo baju UMNO ke BN ke? Gua nak pakai esok. Kasi bagitau Melayu Felda yang gua penyokong UMNO. Ngee...