Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 28, 2009

Sesi maksiat dan tumbuk-menumbuk malam tadi

Oleh : AdukaTaruna

Malam semalam, dalam pukul 10.30 gua keluar cari angin jap. Baru lepas hujan. Gua plak baru bangun tido lepas Magrib. Haha. Bawak kete, cari memember. Hasan Ali sungguh. Mementang dah kawen, semua tak kuar sejuk2 time nih.

Sampai surau ada 2-3 ekor member gua. Cantet. Gua park dan join. Menyuburkan budaya melepak setahun sekali dua nih. Yang ada Ujang brader Tabligh, Bongah, budak Arip dan gua. Salam punya salam, terus join diorang mengumpat. Si Ayet dengan si Aboy bokopit yo la kojo kau.

Pendek cerita, bapak si Aboy lalu nak g kerja. Then singgah kejap.

"Ngah (Bongah), apsal kek ateh nun kecoh2 tu? Siap parang2?"

Gua dah kompius. Gua tengok muka bebudak ni, semua cool jer. Sah. Memang gua sorang jer la yang tak tahu apa story yang telah berlaku. Gua maleh tanya, just diam dan cuba faham cerita jer. Dari story, ada kes maksiat dan ada kes tumbuk-menumbuk.

Then sekor lagi budak Bongah (Mat Rempit) sampai.

"Ngah (gua), Cik Aziz satu kete datang rumah Bangah. Bawak parang."

Uih... menyirap darah gua. Apa kes pulak ni? Adik gua terlibat sama ke? Releks2.... kena control beb. Cool. Rumah gua ramai tuh. Kalau mak gua jer yang ada kelam-kabut gak nih.

"Dia cari siapa? Adik gua ke?"

"Tak. Dia cari Ejie."

Member2 adik gua memang selalu port depan rumah gua. Memang selalu berlonggok kat pangkin bawah lampu jalan.

"Dia masuk rumah tak?"

"Tak."

"Dia touching tak?"

"Ha?"

"Dia sentuh ke dia sound jer?"

"Sound jer, Ngah."

"Tu la... tu pasal gua dah cakap tadi.... Lu orang suka wat hal la..." " Bongah cakap kat Arip. Arip diam jer.

Gua bangun. Slow2... nak kekalkan under control. Gerak masuk kete. Pun slow gak. Start kete, pusing dan g rumah gua. Dekat jer. Kalau berlari ala2 Watson Nyambek, 20 saat kot. Kalau berlari ala2 Nasha, bergaya sotong, mau makan 15 minit la. Nak dating dalam gelap lagi dah makan 10 minit.

Baru nak belok simpang rumah gua, Kancil adik gua dipanju laju selisih dengan gua. Tak sempat gua usha siapa dalam kete tuh. Ni kes ringan ke, kes berat ni? Jangan buat hal la raya2 nih..... Nun depan rumah gua, bebudak yang penuh berlonggok tadi bertambah ramai.

(bersambung bulan depan... padan muke korang )

3 comments:

Ahmad Garang 2 said...

hampeh ko ngah, aku plk ko kait kan dalam cite ni bt ape..
ko tu yg memanjang x de, asal aku datang kedai ko je mesti tutup..nak melepak ngan ko pn susah..

ni ape kes dah jadi ni???

Anonymous said...

ko ingat kedai aku pub ke apa?Dah datang kol 1 pagi, aku tutup la. Hahaha.

AT

Anonymous said...

ada kes mlm td..Iji kena gegar ngn cik aziz laki cik ita sblh umah amin badul tu..aku pn xtau la tp mmg kecoh..

bkn berkepit Ngah..bz sikit ngn anak..ahahahah..

ko pn berkopet yo la..

-ahmad_garang