Skip to main content

Baju T PAS REFORM (Blues)

Oleh : AdukaTaruna

Weih korang. Ni ada design baju berkolar yang gua buat sendiri (kah kah kah). Ada 3 jenis. Gua tak tau plak pembekal t shirt boleh sediakan yang kain lengan warna2 yang dipinta oleh pembeli. Gua tak pernah buat niaga nih. Kaler pink kena buat 2 helai jer nanti. Dugong selai, cenangau selai.

1. Gua ingat kalau Nik Aziz claim royalty kat peniaga yang guna gambar dia, kaya orang tua tuh bhai..

2. Agak2 kalau gua bentang meja jual baju ni kat ceramah2 PAS, kena tumit dek Unit Amal tak eh?



Comments

  1. bro..kl lu nk buat bj,gua bleh tlg tempah..member gua ada bisnes bwat bj ni,bley dpt murh skit..design cmni kl nak sulam pn bleh kl xmau cop...

    tp dia org ganu la bro,org kuat UG plak 2..hahaha

    kang dia sabotaj plak...

    ReplyDelete
  2. bro...tuka design la..typial sgt.

    wa nak t shirt tulis "Marching To Rusila!"

    ReplyDelete
  3. canteik juga ko punye disign.. tp kalo ko taruk tulisan arab2 sikit ke jawi sikit ke tak masyuk ke

    ReplyDelete
  4. mmg best la ayat power ko..rebellious tul...

    ko on je tshirt ni.. ko jual kt klang valley mmg msk punya

    cuma kaler hitam tu tukar putih -CUN

    ReplyDelete
  5. KALU BOLEH BAGI LA AKU SATU FREE.....

    ITU JE.......

    KAH...KLAH...KAH....

    ReplyDelete
  6. x habis2 berangan dlm ni. berangan sajelah korang sume. lahabau kobau.

    ReplyDelete
  7. yo la AT design yg. ketigo tu ok dah kot pado den..cumo buek baju tu ala F1 dongan kaler putih (ganti kaler itam tu) + lengan hijau. Still kalau design tu modify sikit buh gambar 'fighter' leih epitomise the mission...hehe..kasi up labrader Xenan & dll yg tau design nih..AT mmg sure fail punya design nih...tapi ada idea pun ok dah..bagus.

    ReplyDelete
  8. FZY, sian den tgk kau nih. kot ler kitorang berangan, yg kau layan jugak blog nih apa kes? kot dah meludah, jgn dok menjilat balik. takde maruah ke? baik ekau senyap je dan baca.. jgn wat malu kat batang idung sendirik. geli geleman den nengok aih..

    btw, design nih sesuai pakai kalau nak poie usrah la ngah. takde yg ganas2 ala2 blackmetal kah? ngeee...

    ReplyDelete
  9. woi lyn...jilat2 jangan sebut le...ghairah nih...

    ReplyDelete
  10. ADUKA TERUNA,hang kalau jahil sekalipun,jgn lah terang2 tunjuk dkt org,buat malu hang dan keluarga hang saja.Kalau hang tak reti dgn adab dan cara org agama berhujah dgn dalil dan ilmu,lebih baik hang duk diam,jgn duk tulis,mengata,maki hamun alim ulamak.Org bukan islam jer yg tak hormat dan memuliakan ulamak.Hang aku taktau lah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.