Skip to main content

Unity Government , Kerajaan Perpaduan adalah bahaya.



Bagaimana pun, abam berharap, kerajaan UG (tanpa pembangkang tidak berlaku). Sebaliknya gabungan lama atau baru (ada pembangkang) yang terjadi. Walau pahit, ini lebih baik dari idea UG.

Video frame full perlu tonton di YT (bukan di WA).

Comments

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah.

https://t.co/oYE33fWwpW

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter.

1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin.

Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla.

Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antara Khalid d…

Cerita Pak Guard Yang Telampau (4)

Oleh : AdukaTaruna

Siri 1 | Siri 2 | Siri 3 | Siri 4

KP tak kasi gua tulis report. Report bertulis setiap 2 jam. Dia suruh gua tulis keadaan seperti biasa. Dah tu, sampai bila ilmu nak berkembang kalau setiap pertemuan enggan dicatitkan kerana bertembung dengan kebiasaan. Maybe hari ni mengarut. Tapi dengan catatan, ianya akan diselesaikan atau dijawab oleh generasi akan datang.

Tapi gua diam la. Gua berada dalam dunia Pak Guard. Wahahaha. Kena releks... kang mau kena buang kerja kang. Takan nak jadi pengurus Nora Danish plak gua. Nate punya Man U..


Kesemua kami, untuk permulaan di situ, 5 orang. Ada 2 shift. Pukul 8 pagi sampai 8 malam. Pukul 8 malam sampai 8 pagi. Kerja 12. 8 jam normal, 4 jam OT. Untuk 2-3 minggu di hadapan, di tarikh ketika itu, akan dibuat 3 shift. Cane eja syif aa...? Ah... belasah jer la. Skang ni dah 3 shift la. Gua dengan member, dah tentu kerja malam. Sebab memang mintak malam. Kalau mintak siang, baik gua kerja tempat lama bai.

Selepas ada KP (Ketua…