Skip to main content

Gambar aktiviti hasutan R


Konvoi 50 buah kenderaan menjelajah Malaysia. Setup R di negeri2 singgahan.

R mendapat sokongan GLC Kelantan. Kecuali PKINK. Bukan tak sokong. Tapi belum beri sokongan lagi.

Di Himpunan Hijau, Machang.

Di atas bot sungai Melaka. Puak2 R ni turun dalam bot setiap 10 orang. Then ambil alih bot dengan speaker corner. Hasutan dilakukan ke atas pelancong dalam bot tu. Driver bot berbulu jer dengar point2 hasutan. Nasib baik dia tak wheely  bot tu kasi terbalik.

R ditubuhkan sehingga ke Sabah. Alhamdulillah.

Konvoi R. Set2 Klate ni boikot terus Petronas. 50 buah kereta round JB dengan bendera R. Blok habes traffic light. Masuk felda, masing2 diingatkan jaga akhlak dan maruah. Sebab bawa jenama Kelantan. Ada yg bawa bendera Kelantan. No plate pun Kelantan.

Sepanjang perjalanan, KB-Terengganu-Pahang-Johor-Melaka-Negeri Sembilan- Kuala Lumpur; mahupun tempat singgah, terdapat golongan yang tahu mengenai R. Mereka beam lampu, hon, angkat tangan simbol R, minta sticker, etc.

Gua di JB. Tengah tu SB. Nasihat gua supaya tak provokasi di Johor. Apa ingat gua Uncle Seekers ke? Gua  la orang paling sayang Sultan Johor. Ambil gambar dulu, beres...

Setup plak R UTM Johor. Ambil gambar depan Pak Guard. Ramai sangat. Pak Guard hanya mampu koling2 jer la.

Allah takdirkan anak kedua gua sertai R sejak dalam perut.

Comments

Popular posts from this blog

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n