Skip to main content

Sayap R dibuka di seluruh dunia.

Salam R semua.

R Induk bersetuju membuka sayap R di seluruh dunia, memandangkan anak-anak Kelantan ni ada kat Eskimo sekali pun. Sungguh pun begitu, kepada bukan anak-anak Kelantan pun dialu2kan menyetup sayap R di tempat sendiri.

Caranya mudah. Hubungi melalui FB ke Presiden R, Syam, gua, TPU, Jeming atau mana-mana aktivis R induk yang lu selesa. Berikan butiran diri lengkap. Kami akan satukan dalam satu database.

Then, apa-apa program yang lu nak buat atas nama R, maklumkan kepada R induk dengan awal. Sebab R induk kena bahaskan dalam mesyorat. Baik buruk program. Pastu kalau lulus, kita pakat2 menjayakan. Cuma bab duit memang takda la. NGO R bukan parti politik yang ada pengikut bayarkan zakat, derma atau minta kat Zionis. Kah3.

Lagi satu, bila open penyertaan aktivis seluruh dunia, maka, kena wujud mekanisme pecat. Standard la. Sebab takut ada pihak yang masuk untuk sabotaj. Itu biasa.

Jadi, untuk langkah pertama sayap R di Lembah Kelang, kita akan mulakan program Berbuka Puasa secara potluck di KLCC nanti (insyaallah). Kemudian menjelang Subuh tu kita akan agihkan Sahur R kepada golongan gelandangan. Nanti pihak R akan umumkan. Yeyeh!

Comments

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.