Skip to main content

Cerita ringkas R berdarah

Deal dengan OCPD, UMNO himpun kul 10-12. Royalti kul 9-11. UMNO serah memo kul 12, Royalti serah memo kul 11.

Jam 10-11 adalah waktu kritikal. OCPD cakap kena bahagi kawasan. Gua bawak dalam meeting dalam 5-6 kali kemungkinan UMNO sampai awal. Tapi ditolak atas alasan UMNO susah bangun pagi.

Sebab gua tak percaya, gua sampai jam 7 pagi. Sorang2. 15 minit kemudian group UMNO sampai. Dalam 15 orang. Gua sms gua vs 15 sekarang ni. Tapi still takda apa2 berlaku. Diorang buat kerja diorang. Gua buat kerja gua.

Program UMNO bermula jam 10 pagi. Itu keputusan OCPD dan meeting. Kalau lu tgk video boleh tgk bagaimana kami (R) di depan dan UMNO di belakang. Kalau kami langgar kawasan, seawal 7.30 semasa gua vs 15 lagi dah kena belasah. Tapi takda pun. Malah siap tanya nak pinjam tali rapia lagi.

Menjelang 8.30, perhimpunan R mahu bermula, UMNO pun kata nak mula. Deal dengan OCPD jam 10. Mula halau peserta R. Baru nak berunding dengan polis uniform dan preman, Pengerusi TUKAR tolak badan gua. Jeming terus sound. Automatik group 15 orang tadi menyerbu memukul group yang berbincang. Beberapa rakan dibelasah termasuk 2 polis pakaian preman. Pun kena belasah gak.

Dalam kalut mempertahankan diri tu, sampai gua ke tengah jalan, beberapa rakan tarik gua dari terus berada dalam kumpulan tu.

"Dah Aduka, dah aduka! Lu dah berdarah." Gitu la lebih kurang. Penyudahnya puak2 ni demo depan SUK, gua demo dengan nurse n misi kat spital. Padan muke gua.

Sidang Media kat sini :

http://www.ustream.tv/recorded/23572310

Comments

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste