Skip to main content

707 ini. R dalam darah setiap keluarga.

Jangan lupa. 7 Julai 2012. Sabtu. W4R#2. Jalan Untuk Royalti. Acara jalan kaki seluruh keluarga. 2 petang. Stesen bas Kota Bharu. Tiada penutup muka bagi lelaki. Aman, lambai, senyum sambil edarkan risalah pendidikan.

Hasil bumi itu adalah maruah dan darah anak Kelantan.

Comments

 1. Assalam sdra.
  Apa yang terjadi kpd saudara sangatlah dikesali dan memalukan.Saya hanya boleh tumpang simpati..

  ReplyDelete
 2. Tq Aku Peduli @ APA

  Maruah hasil bumi Kelantan bukan isu politik parti PAS. UMNO Kelantan sendiri sokong. Ku Li, YB Nenggiri, Anuar Musa pun sokong.

  Ini soal maruah anak Kelantan.

  ReplyDelete
 3. maafkan mereka, mereka tiada ilmu, mereka tiada malu, mereka hidup terbelenggu

  ReplyDelete
 4. tahniah, kami kelantan luar hanya boleh menyokong dari jauh.

  ReplyDelete
 5. Setakat menyokong dari jauh x apa... tapi pastikN org yg rapat dgn kita kubur kan umno bee end pada kali ini...

  ReplyDelete
 6. Haa... bab maruah anak kelantan ni tanyalah Tok Pa dan Awe Adik...

  Rasenya mereka berdua ni tak ada muka dan tak ada kote!

  ReplyDelete
 7. Sian ko waghih di pukul di tompek orang.. Kau dah tak balik N9 ko waghih? Tapi den doakan apo yang terbaik yo lah untuk waghih..

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.