Skip to main content

Ulasan dalam penat. Walk 4 R edisi pertama.

Oleh : AdukaTaruna

Terima kasih kepada semua yang hadir. Untuk permulaan, projek newbie ini berjaya mengumpulkan hampir 100 orang. Tetapi mungkin jarak perjalanan 2.6km terlalu jauh untuk kumpulan kecil, maka yang berjaya menghabiskan lebih 5km pergi dan balik hanyalah sekitar 30 orang.

Paling respek MP Kota Bharu. Beliau diambang bersara. Turun kalau semata2 nak beli nama tak logik. Dengan kehadiran 100 orang, beliau tanpa rasa malu hadir. Hadir atas kapasiti anak Kelantan. Tidak kisah dengan syarat awal AJK Walk 4 R supaya tiada monopoli speaker oleh orang politik. Berjalan sehingga melepasi jarak 2km sebelum bergegas memenuhi program lain.

Terima kasih kepada rakan luar Kelantan yang hadir. Terima kasih kepada anak Kelantan sendiri. Terima kasih rakan UMNO Kelantan yang selesa hadir tanpa logo politik. Terima kasih semua termasuk MSK yang gua belajar cara2 setup melalui penulisannya.

Semoga kehadiran W4R yang akan datang lebih besar jumlahnya. Jumpa malam ini di Pantai Sri 7 bagi brainwash / muhasabah untuk mendapatkan kaizen. Tq aaa...

Detik sejarah. Di atas jambatan Sultan Yahya Petra. Pusingan sebelum U turn. Kehadiran masih dalam 100 orang.


Ini starting point. Ketika menunggu kehadiran. Beberapa polis usha keadaan. Tapi tiada provokasi dari mereka. 

Ini point U turn semula ke KB Mall. Atas jejantas Pasir pekan. Ketika ini peserta menyusut kerana pulang by kereta dan motor oleh rakan / keluarga.

MP Kota Bharu ketika diminta berucap 2 minit. Kenapa beliau hadir bersama-sama kami.

Bergerak memasuki laluan motorsikal jambatan. Kenderaan memberikan sokongan by horn.

Projek newbie yang menggegarkan warga Kota Bharu. 2000 pelekat R habis diedarkan kepada kenderaan.

Ini adalah waktu prestasi terbaik W4R. Peserta yang masih bersemangat. Kenderaan yang sporting.

Di starting point. Kehadiran warga Terengganu. Saudara Ropi. Ketika ditanya, Besut berjiwa Kelantan.


Semoga Allah permudahkan perjalanan rakan-rakan yang mula bertolak pulang ke luar Kelantan selepas Asar tadi. Amin. Tq banyak semua.

Comments

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.