Skip to main content

Salahuddin Ayub bersumpah tak pernah berzina.


Salahuddin Ayub tadi telah bersumpah laknat bahawa beliau tidak pernah berzina. Settle tajuk persepsi. Ada hujah agamawan untuk menerakakan langkah yang dilakukan beliau? Bidaah? Sesat? Haram? Makruh? Neraka?


Comments

 1. "Demi nyawa saya di tangan Allah, Wallahi, Wabillahi, Watallahi, saya tak pernah berzina dan balun bini orang seperti tuduhan blogger anak haram UMNO"

  Begitulah lebih kurang penafian Salahuddin Ayub tadi di Himpunan Tanah Rakyat di Plaza Angsana, Johor Bahru.

  Selain ribuan hadirin pelbagai bangsa dan agama, turut menjadi saksi penafian bersumpah tadi ialah 3 orang ulama'. Naib Ketua Dewan Ulama' PAS Pusat, Dr. Mahfodz, Naib Ketua Dewan Ulama' PAS Johor, Ustaz Azlisham dan Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia, Ustaz Nasruddin Tantawi.

  Mudah, pantas dan efektif. Urusan mahkamah dll boleh diuruskan kemudian. Yang penting persepsi awam dan pengundi.

  Minggu lepas Bersih 3.0 di Dataran Bandaraya JB. Hadirin lebih kurang 5,000. Cina 90%. Tadi himpunan pasal Tanah Rakyat. Hadirin lebih kurang 1,000-2,000. Melayu 90%. Dalam kepelbagaian isu, titik kesatuan tetap sama demi menjatuhkan regim kapitalis dan diktator.

  ReplyDelete
 2. Tadi Mazlan Aliman dedahkan. 8hb ni FELDA akan bagi dividen penyenaraian FGVH. Dividen 5+10. Bagi RM 5,000 dulu. Lepas PRU tambah RM 10,000.

  Tahniah orang FELDA. wakakaka...

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Pendapat dari seorang tentera.

Oleh : Askar Setia Salam Saudara Aduka Teruna. Saya terkedu melihat paparan yang dibuat oleh saudara menerusi posting di dalam blog saudara yang menyentuh maruah ATM. Tidak dinafikan isu-isu sebegini akan mendapat perhatian ramai, namun sekiranya saudara menilainya secara positif, tentu saudara akan merasakan ia merupakan sebahagian daripada latihan mental yang perlu dilalui oleh rekrut-rekrut tentera. Namun, ketahuilah bahawa, tidak semua anggota ATM dipaksa berbuat sedemikian dan saya pasti insiden berkenaan boleh dikatakan amat terpencil dan ia tidak berlaku dimana-mana latihan rekrut yang lain. Justeru, amatlah tidak wajar sekiranya bloggers mempersenda ATM sedemikian rupa. Saya juga kesal tindakan individu yang mempersenda maruah anggota tentera dengan mengambil gambar berkenaan dan menyebarkannya di internet. Ketahuilah bahawa ia telah menjatuhkan maruah ribuan anggota ATM yang lain. Lumrah blogging dan facebooking, ramai pihak akan menyebarkan gambar berkenaan untuk tu