Skip to main content

Sebuah catatan gua.

Oleh : AdukaTaruna

[1]
Blog ni bukan milik gua secara rasmi dan peribadi. Masa gua dilokap, blog ini terus diupdate.  Kalau gua mati nanti, blog ini akan terus diupdate. Insyaallah.

N3 kali ni, catatan peribadi gua hari2 terdekat ni. Bz la. Gua kena buat persediaan kalau2 gua ke penjara 10 April nih. Anak bini. Itu priority utama gua. Then gua kena settlekan kos peguam gua. Alhamdulillah. Dalam sukar, ada kemudahan. Takda pilihan selain  gadai prinsip. Gua kena harung. Gua selalu doa, kalaulah satu hari nanti gua tak tahan, mohon Allah takdirkan gua berhenti. Bukan U turn. Amin.

[2]
Mulanya gua ambil keputusan berhijrah ke KL. Syarikat tawar gua gaji Pengawal Keselamatan Bersenjata RM1700. Gua plan hijrah selama 3 bulan. Boleh settle sedikit kos lawyer. Lepas ni, kalau gua ada kes, gua akan bela diri gua sendiri kot. Sebab gua rasa, gua dah semakin tahu. Maybe silibus Allah untuk gua pergi jauh lagi tanpa takut dengan kos mahkamah. Wallahualam.

Tapi, malangnya mahkamah tetapkan 10 April final. Mana sempat 3 bulan. Gua terpaksa fikir plan lain. Muhammad AEON Bin Kreadit kasi gua pinjam. Wakakaka. Settle 1 bab. 1 bab lagi ialah joran bini gua jika gua ke penjara. Supaya dia boleh menggantikan tugas gua memancing untuk sementara.

[3]
Gua sudah hantar surat berhenti kerja as Pak Guard. Sebab gua dilamar UTTV bermula 1 April nih. Sebuah televisyen internet yang dibangunkan sepenuhnya oleh anak-anak Kelantan. Walau tak banyak, tapi lebih banyak dari RM700 gua as Pak Guard. Yang paling penting, ianya seolah2 susunan laluan untuk gua.

Dengan berhentinya gua as Pak Guard, dengan laluan baru ini, gua harapkan gua lebih memperkukuhkan langkah dalam menyediakan laluan mendapatkan RRM. Wallahualam. Berikut adalah aktiviti gua atas nama UTTV yang diberikan kerjasama sepenuhnya kerajaan negeri atas nama demokrasi. Kelantan adalah universiti politik Malaysia? Gua semakin memahami istilah ini.

 "NFC setuju menyerahkan lembu-lembu itu kepada gua. Percayalah adik-kakok sekeliee."

 "Biar janggut 2-3 helai, takper bro.. janji jangan riak macam Jean Francois. Kah3.."

 Perut siapa paling kempis sekali? tulah tandanya orang tak makan rasuah. Ngeee..

 Pasal ostad ni adalah gua nak bawa naik Killafairy tak lepas. Huh!

Ingatlah tuan2... Dajal itu ada 2 tanduk. Kah3...



Comments

  1. Skandal NFC - Bukti Jelas Bahawa Wanita2 UMNO Bukan Ibu2 Yang 'berguna' kepada generasi baru..
    1~http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=33143
    2~http://forum.mykmu.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=65624


    Transformasi Palsu - Generasi Muda Terengganu Generasi Terbodoh Sepanjang Zaman( Sumpah Aku Takkan Undi BN Walaupun Aku Ahli UMNO )
    (Bukti kukuh)
    1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
    2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
    3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
    4 ~ http://www.selatanonline.net/v1/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3155



    Mahasiswa2 Malaysia Bodoh2 Dan Tolol2 ( Kejam Dan Teraniaya ).. Bodohnya Aku Kalau Aku Terus Berjuang Untuk UMNO
    1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=31913&postdays=0&postorder=asc&start=0
    2 ~ http://forum.mykmu.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=65445
    3 ~ http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=639811
    4 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22139#486542
    5 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28011.html
    6 ~ http://www.selatanonline.net/v1/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3151
    7 ~ http://www.ehoza.com/v4/forum/forumdisplay.php?270-Isu-Semasa-2011&s=63a289413c17d2b7384748ad617318aa

    ReplyDelete
  2. N3 yang menarik....tapi sayang,tak ramai yang baca....apa kata share kat web ni
    RakanBlog . Meningkatkan trafik dan follower blog .Rangkaian bloggers Malaysia.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.