Skip to main content

Suara hati ringkas gua.

Oleh : AdukaTaruna

1. Gua rasa Khalid Samad dah tahap gua bila dia layan Hasan Ali. Gua kalau berstatus Khalid Samad, gua tak layan Hasan tu. Tapi giatkan usaha mencari idea2 penyelesaian untuk Malaysia atau Shah Alam. Kalau Khalid Samad nak layan Hasan Ali, gua rasa jadi tahap gua la. Main blog dan fesbuk sambil menyakat sesama rakan.

2. Anwar yang mendedahkan fikrah iktiraf Israel (negara) tidak membunuh fakta UMNO lebih dasyat dalam pengiktirafan negara Israel. Mahfiz dan geng pernah dipenjara kerana membantah pasukan kriket atas nama negara Israel ke Malaysia. UMNO tolak Hamas selepas Hamas menang. Kapal negara Israel, bendera Israel di PWTC dan pelbagai lagi yang melukakan.

3. Mahathir anti Israel? Gua cakap inilah bullshit yang sebenar. Zionis menyediakan pelapis pemerintahan seluruh negara di dunia supaya sentiasa berkiblatkannya. Walau pelapis dan pemerintah yangs sedia ada berlawan sesama sendiri. Di Malaysia, priority gua ialah dapatkan Malaysia Baru. Dan akan fight jatuhkan Anwar, si pelapis yang baru menjadi pemerintah itu. Ianya lebih baik dari Malaysia Lama ini.

4. Hasan Ali tubuhkan JATI. Gua cakap syabas. Tapi kalau JATI adalah platform belasah pimpinan PAS yang dia tak suka, belasah Khalid Samad dan Jean Francoise, bukan platform untuk perjuangan 3R lu tu, gua cakap g mampos. Selamat bergaduhlah lu dengan PERKASA. Berlumba2 untuk siapa lebih dilihat wira 3R.

Dan katakanlah Malaysia Baru dapat 2-3 penggal akan datang, Hasan Ali dan gua panjang umur, salah satu R dalam perjuangan Hasan Ali gua akan pijak2 depan Hasan Ali sendiri. Insyaallah. Amin.

Comments

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.