Skip to main content

Iktiraf negara Israel : Anwar akan rasa tentangan lebih dari apa yang Hadi Awang rasa. Amin.

Oleh : AdukaTaruna

Anwar adalah produk UMNO. Untuk audien Cina atau India, UMNO berwajah lain. Kenyataan lain. Untuk media Melayu, UMNO berwajah lain, kenyataan pun lain.

Begitu juga dengan undang gay ketika media antarabangsa. Anwar membuat kenyataan yang serampang 2 wajah. Selepas beberapa hari, Anwar buat kenyataan 'membetulkan' kenyataan serampang 2 wajah dalam media bahasa Melayu.

Kes terjadi juga dengan pengiktirafan negara Israel oleh Anwar. Selepas kenyataan untuk media antarabangsa, Anwar pun buat kenyataan untuk media Melayu.

Saya juga mengungkapkan bahawa jika syarat ini dipenuhi maka wajarlah hak rakyat Israel juga dihormati.


Keadilan bagi rakyat Israel? Heh! sebab tu gua tak minat Anwar. Dan tak hadir apa sahaja program dia.

Bila dia sebut rakyat Israel, bermakna dia iktiraf Israel itu sebagai negara. Negara Israel adalah haram berdasarkan timeline Salahuddin Ayubi yang membebaskan Palestine.

Kaum yang guna logo bintang bucu 5 sebenar adalah kaum Yahudi yang memilih untuk tinggal di Palestine dari zaman Nabi Daud dan selepas Salahuddin. Sehingga ramai antara mereka yang menjadi muslim.

Yahudi2 yang sendiri memilih tidak mahu tinggal dalam pemerintahan Islam Salahudin selepas dimerdekakan dari pemerintahan Kristian (blok barat) yang zalim itu, gua berikan nama
Yahudi Kategori B.

Yahudi2 Kategori B itu kemudiannya membentuk fahaman Zionis, yakni fahaman berasaskan gerakan mendapatkan negara sendiri walau apa cara. Target mereka, tanah yang kononnya asal-usul mereka. Itu bukan negara mereka. Tetapi itu negara Yahudi2 yang sudah menjadi muslim dan Yahudi2 lama yang masih menggunakan bintang Nabi Daud (bucu 5). Cuma masalahnya ialah Arab menukarkan identiti bangsa mereka kepada Arab selepas mereka memeluk Islam. Macam Melayu yang berlumba2 menjadi Arab bila pegang sijil agama.

Akhirnya, tanah2 Yahudi muslim dan Yahudi bukan muslim dirampas. Dalam 1 peperangan. Selepas peperangan dunia kedua dimana telah terbentuk New World Order. Ditubuhkan negara bernama Israel dengan penindasan terhadap kaum yang tinggal di situ sejak nenek-moyang. Oleh kaum yang tinggal bukan di situ, tetapi menggunakan hujah nenek-moyangnya pernah tinggal di situ. 


Sebab itulah sebarang bentuk perakuan Israel adalah negara adalah haram. Sama ada hubungan diplomatik, sukan mewakili negara, dan lafaz kerakyatan seperti Anwar. Musuh kita adalah kewujudan negara Israel yang haram diiktiraf muslim dan Yahudi2 Bintang Daud yang tulen.

Cuma gua tidak akan lawan Anwar dalam misi mendapatkan Malaysia Baru. Dapat sahaja Malaysia Baru, Anwar akan rasa apa yang Hadi Awang rasa. Insyaallah akan lebih advance. Lillahitaala.
Demi Allah.


Comments

 1. alo...lu AT sealiran cam salahudin (bila ditanya bab azizan kedah kenakan pelajar kuin.tak malu guna pakai auku gak) "Tunggu la pr menang...!!..he he..tunggu buah kot la tak gugur2 nahas beb buak2 tu.

  ReplyDelete
 2. "Cuma masalahnya ialah Arab menukarkan identiti bangsa mereka kepada Arab selepas mereka memeluk Islam"

  Arab ke Yahudi bro?

  Adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. Ape jua hakmilik Palestin perlu dikembalikan. Jika itulah ADIL yang Anwar junjung selama ini, kenyataan menyokong negara haram Israel dan hak perampas Zionis tak patut keluar dari mulutnya.

  Kitab PBB jadi guideline Anwar dalam menentukan hak Palestin dan hak Israel. Gua harap Qardhawi dapat advice orang tua ni.

  Rakyat Yahudi berhak untuk hidup, tapi negara haram Israel tidak berhak ke atas bumi Palestin.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.