Skip to main content

Turun bendera Najib : Mahasiswa BEBAS jangan gentar.

Oleh : AdukaTaruna

Menurut maklumat, ya, memang benar. Turun bendera Najib tiada dalam agenda. Tetapi, sungguh pun begitu, pihak UMNO atau PWTC sila mengambil tindakan undang2 terhadap mahasiswa terbabit sekiranya penurunan bendera itu salah dari segi undang2.

Di masa akan datang, mahasiswa perlu mengikut agenda yang diputuskan bersama kumpulan. Di tajuk lain, BEBAS harus mengambil kejadian penurunan bendera itu secara kumpulan. Secara pasukan. Secara jemaah. Jangan pinggirkan atau asingkan mahasiswa yang terbabit. Ini satu perkara yang tidak bertanggungjawab.

Kepada mahasiswa yang menurunkan bendera tersebut, jangan gentar dengan ugutan. Small metter jer tuh. Mereka berani kerana polis menyebelahi mereka sahaja. Samseng ikut keadaan namanya. Samseng time ramai dan time berada di pihak pemerintah.

Sentiasa laporkan sebarang kejadian yang berlaku sekiranya anda diugut atau dikasari secara fizikal. Gua akan meminta jasa baik media baru pro PR akan publish identiti lu orang kalau apa2 terjadi. Mainkan sehingga lu dikenali massa.

Apabila identiti itu dikenali massa, pihak pemerintah akan sukar melakukan khianat. Kerana massa memberi perhatian kepada perkembangan kes. Ini bukan teori adik2 semua. Gua pernah kena kes lagi besar. Rakan2 media baru publish identiti gua, cerita gua. Bila kes jadi nasional, sebutir penampar pun lu takan dapat. PDRM bertugas mengikut keadaan media. Setakat maki2, lu abaikan jer la.

Samseng taik kucing tu berani time ramai satu. Time berada di pihak pemerintah satu. Abaikan jer la Pemuda UMNO tuh.

Comments

 1. just remember my word, what u see is not always what it seems. BEWARE..

  ReplyDelete
 2. Ini bukan teori adik2 semua.

  bila wa baca ayat ni...... BLUWEK!!!!!!! cam ayat mari mengaji jer....

  ReplyDelete
 3. blah la lu adukataruna. dulu hina sultan johor, baru kena gegar sikit dah terkencing dalam seluar. sekarang ada hati nak sembang lebih. pirahh!

  jangan esok kena tangkap lagi, terberak dalam seluar pulak.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n