Skip to main content

Takdir Gaddafi dibunuh adalah peringatan kepada Najib (BN) jika mempertahankan Putrajaya di luar demokrasi.

Oleh : AdukaTaruna


Takdir Allah kepada pemimpin kroni-mewah dan zalim, Gaddafi yang sanggup membunuh rakyat sendiri semata-mata untuk mempertahankan kuasa kemewahan adalah peringatan kita semua di Malaysia ini.

Jangan mempertahankan kuasa dan kemewahan di luar demokrasi. Jangan membuat kenyataan, memberi arahan mempertahankan Putrajaya dengan tulang dan darah. Jangan sesekali membunuh demokrasi. Kerana ianya akan membuatkan wadah lain dipilih.

Walaupun badan kita hancur lebur dan nyawa melayang, saudara saudari, walau apa pun yang terjadi, kita mesti pertahankan Putrajaya.” - Najib Razak, Perhimpunan Agung UMNO ke 61.

Comments

 1. diktator melayu telah dipamerkan dalam sejarah kesultanan melayu melaka, dan diktator melayu moden dengan merobik-robik demokrasi, membunuh kebebasan rakyat.

  ReplyDelete
 2. Kalau buat gila, walau besar mana pun byk jasa kat rakyat& negara (contoh Tun M) memang nahas la kita semua. Mau berperang saudara kita semua ni...GILA.. tu la jadi kat Ghadafi padahal dia bapak reformasi dulu2 ni. Punya byk jasa dia tapi dia buat gila akhir-2 ni terima la ketentuanNya.
  Tu pasal, DS N**** elok JANGAN la buat provokasi gila a la Pak Berahi-m Ali tu....kata-2 semangat saja tak melambang intektual kita.. Elok dia pikir manfaat slogan "Biar UMno kalah, asal Islam menang".. baru kot dia redha kalah & lepaskan si Putra Jeya tu.
  ho ho ho

  ReplyDelete
 3. Betul ke Ghadafi pemerintah maha zalim kepada rakyatnya ataupun kematianya adalah agenda yahudi yang gentar dengah cadangan Ghadafi memperkenalkan dinar emas kepada dunia Islam..

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.