Skip to main content

Takdir Gaddafi dibunuh adalah peringatan kepada Najib (BN) jika mempertahankan Putrajaya di luar demokrasi.

Oleh : AdukaTaruna


Takdir Allah kepada pemimpin kroni-mewah dan zalim, Gaddafi yang sanggup membunuh rakyat sendiri semata-mata untuk mempertahankan kuasa kemewahan adalah peringatan kita semua di Malaysia ini.

Jangan mempertahankan kuasa dan kemewahan di luar demokrasi. Jangan membuat kenyataan, memberi arahan mempertahankan Putrajaya dengan tulang dan darah. Jangan sesekali membunuh demokrasi. Kerana ianya akan membuatkan wadah lain dipilih.

Walaupun badan kita hancur lebur dan nyawa melayang, saudara saudari, walau apa pun yang terjadi, kita mesti pertahankan Putrajaya.” - Najib Razak, Perhimpunan Agung UMNO ke 61.

Comments

 1. diktator melayu telah dipamerkan dalam sejarah kesultanan melayu melaka, dan diktator melayu moden dengan merobik-robik demokrasi, membunuh kebebasan rakyat.

  ReplyDelete
 2. Kalau buat gila, walau besar mana pun byk jasa kat rakyat& negara (contoh Tun M) memang nahas la kita semua. Mau berperang saudara kita semua ni...GILA.. tu la jadi kat Ghadafi padahal dia bapak reformasi dulu2 ni. Punya byk jasa dia tapi dia buat gila akhir-2 ni terima la ketentuanNya.
  Tu pasal, DS N**** elok JANGAN la buat provokasi gila a la Pak Berahi-m Ali tu....kata-2 semangat saja tak melambang intektual kita.. Elok dia pikir manfaat slogan "Biar UMno kalah, asal Islam menang".. baru kot dia redha kalah & lepaskan si Putra Jeya tu.
  ho ho ho

  ReplyDelete
 3. Betul ke Ghadafi pemerintah maha zalim kepada rakyatnya ataupun kematianya adalah agenda yahudi yang gentar dengah cadangan Ghadafi memperkenalkan dinar emas kepada dunia Islam..

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Pendapat dari seorang tentera.

Oleh : Askar Setia Salam Saudara Aduka Teruna. Saya terkedu melihat paparan yang dibuat oleh saudara menerusi posting di dalam blog saudara yang menyentuh maruah ATM. Tidak dinafikan isu-isu sebegini akan mendapat perhatian ramai, namun sekiranya saudara menilainya secara positif, tentu saudara akan merasakan ia merupakan sebahagian daripada latihan mental yang perlu dilalui oleh rekrut-rekrut tentera. Namun, ketahuilah bahawa, tidak semua anggota ATM dipaksa berbuat sedemikian dan saya pasti insiden berkenaan boleh dikatakan amat terpencil dan ia tidak berlaku dimana-mana latihan rekrut yang lain. Justeru, amatlah tidak wajar sekiranya bloggers mempersenda ATM sedemikian rupa. Saya juga kesal tindakan individu yang mempersenda maruah anggota tentera dengan mengambil gambar berkenaan dan menyebarkannya di internet. Ketahuilah bahawa ia telah menjatuhkan maruah ribuan anggota ATM yang lain. Lumrah blogging dan facebooking, ramai pihak akan menyebarkan gambar berkenaan untuk tu