Skip to main content

UMNO adalah pengkhianat rakyat. UMNO Johor adalah kepala barua British.

Oleh : AdukaTaruna

1. British adalah penjajah. UMNO adalah produk sulit British. Nama pun dalam bahasa Inggeris. Tiada sekor pun pejuang UMNO calar apatah lagi mati dalam memperjuangkan kemerdekaan dari penjajah.

2. Rakyat Johor perlu kencing kubur mak ayah masing2 atas dosa menukar cuti Jumaat kepada Ahad.

3. Temasik tanah nenek moyang diserahkan UMNO kepada Lee Kuan Yew.

4. Perjanjian air Johor yang bodoh kepada Lee Kuan Yew.

5. Zahid hamidi mendedahkan ruang udara Johor diceroboh Singapura sebanyak 2508 kali. Itu jumlah sejak 2008. Melayu johor berbaka dayus.

6. Pulau Batu Putih yang diserahkan kepada Lee Kuan Yew atas nama mahkamah antarabangsa. Melayu Johor berbaka dayus.

7. Tanah rezab Melayu yang hilang sejak British mencipta boneka UMNO.

8. Saham pemilikan Melayu yang susut oleh UMNO. Capaian Dasar Ekonomi Baru yang gagal kepada orang Melayu. Sendiri buat dasar, sendiri gagal capai.

9. Dosa2 UMNO dalam kes murtad, keruntuhan akhlak Melayu sejak boneka British ini berjaya memerintah Tanah Melayu.

10. Sejarah UMNO dan arak. Boleh dirujuk di sini : http://ruangbicarapriamalaya.blogspot.com/2010/04/koleksi-pemimpin-umno-dan-arakini-bukan.html

11. Lu sambung la sendiri..


Comments

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n