Skip to main content

10sen baru: Presiden Umno didakwa terima pengaruh Yahudi Freemason?



Najib freemason Yahudi?

Blogger mendesak Datuk Seri Najib Tun Razak supaya menjelaskan mengenai pengaruh freemason Yahudi dalam duit syiling 10 sen yang baru dicetak oleh Bank Negara Malaysia (BNM).

MiloSuam bertanya, mengapakah logo ‘Star of David‘ yang lazim pada bendera Israel boleh ditempa di permukaan syiling 10 sen baru.

“Satu perkara yang agak mengejutkan apabila dilihat jelas terdapat cetakan corak ‘Star of David‘ yang menyerupai bendera Israel pada duit syiling baru bernilai RM0.10.

“Persoalannya, adakah ‘Star of David‘ sengaja dicetak pada duit syiling terbaru ini atau ia skadar suatu kebetulan?

“Apa perlunya lambang bintang enam ini diguna untuk menggantikan lambang bulan dan bintang pada syiling lama?

“Jika dilihat, lambang bulan dan bintang pada duit syiling sebelum ini menggambarkan Islam sebagai agama rasmi Malaysia.

“Jika ’Star of David‘ pula digunakan, adakah ia menggambarkan sokongan secara tersirat Malaysia kepada negara Yahudi Israel dan agenda Freemason?” soalnya di http://milosuam.blogspot.com.

Dakwan terbaru itu, menurut sumber, sekaligus mendedahkan mengenai iltizam politik Najib yang didakwa sanggup membayar kira-kira RM77 juta kepada Firma Perunding Antarabangsa APCO Worldwide yang sebelum ini turut dikaitkan dengan pengaruh Yahudi Israel.

Berikut adalah dipetik dari Perisik Rakyat.

Maklumat Peribadi

Nama: Dato' Sri Mohd. Najib Tun Abdul Razak
Tarikh Lahir: 23 Julai 1953
Tempat Lahir: Kuala Lipis, Pahang
Status Perkahwinan: Berkahwin dengan Datin Paduka Seri Rosmah Mansor dan mempunyai 5 orang cahayamata (3 lelaki dan 2 perempuan)
  1. Mohd. Nizar
  2. Puteri Norliza
  3. Mohd.. Nasifuddin
  4. Nooriyana Najwa
  5. Norashman Razak
Pendidikan: 1974 - B.A. (Hons) Industrial Economic - Nottingham University, United Kingdom

Portfolio: Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Pertahanan
Alamat Pejabat: Pejabat Timbalan Perdana Menteri, Aras 4, Blok Barat, Bangunan Perdana Putra, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, 62502 Putrajaya, Malaysia
No Telefon: 603-88881950
No Faks: 603-88880035

Kerjaya

2004: Timbalan Perdana Menteri
2008: Menteri Kewangan
1999 - 2008: Menteri Pertahanan
1995 - 1999: Menteri Pendidikan
1990 - 1995: Menteri Pertahanan
1987 - 1990: Menteri Belia dan Sukan
1986 - 1987: Menteri Kebudayaan Belia dan Sukan
1982 - 1986: Menteri Besar Pahang
1982 - 1986: Pengerusi Lembaga Kemajuan Negeri Pahang
1982 - 1986: Pengerusi Majlis Perbandaran Kuantan
1981 - 1982: Timbalan Menteri Kewangan
1980 - 1981: Timbalan Menteri Pendidikan
1978 - 1980: Timbalan Menteri Tenaga, Telekomunikasi dan Pos
1974 - 1976: Eksekutif Petronas

Politik

Sept. 2004: Timbalan Presiden
1993 - Sept. 2004: Naib Presiden
1997: Pengerusi Biro Pendidikan
1988 - 1993: Ketua Pemuda
April 1987: Memangku Ketua Pemuda
1986: Pengerusi BN Negeri Pahang
1986 - 1987: Timbalan Ketua Pemuda
1983 - 1988: Pengerusi Jawatankuasa Perhubungan UMNO Negeri Pahang
1982 - 1983: Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Perhubungan UMNO Negeri Pahang
1982 - kini: Ketua UMNO kawasan Pekan, Pahang
1980 - 1982: Timbalan Ketua, UMNO kawasan Pekan, Pahang
1978 - 1986: Ahli EXCO Pemuda UMNO Pusat
1976 - 1980: Ketua Pergerakan Pemuda UMNO kawasan Pekan, Pahang

Sosial

1980 - kini: Ahli Kehormat FreeMason Malaysia
1995: Presiden SEAMEC
1988 - 1996: Pengerusi Yayasan Gerak Bakti Kebangsaan
1982 - 1986: Pengerusi Pahang Foundation
1977 - 1979: Pengerusi Majuternak
1977 - 1979: Persatuan Belia Malaysia, Ahli Royal Sentul Golf Club, Ahli Royal Selangor Golf Club, Ahli Raintree Club, Ahli Royal Pahang Golf Club, Ahli Subang Golf Club, Ahli Saujana Resort (M) Bhd, Ahli Royal Darul Makmur Golf Club, Ahli Lake Club Club, Ahli Air Force Recreational Club.


Comments

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.