Skip to main content

Perkembangan terkini Projek Langgar Hadi 2010.

Oleh : AdukaTaruna

Salam Kamunting.

Kepada sesiapa yang ingin follow Projek Langgar Hadi 2010 dibolehkan melalui 3 kouta  :
  • Orang awam yang ingin menjadi krew. Perlu melalui sedikit temuduga dan ujian khas. Berapa orang? Belum pasti lagi. Krew akan bermula di Seremban. Krew wajib memakai baju PAS REFORM.
  • Rakan blogger / media yang membantu. Mereka bebas memilih untuk bermula di Seremban, bergabung di perjalanan, atau menunggu di lokasi akhir (tempat Hadi). Rakan blogger bebas memakai baju media mereka sendiri atau turut bersama memakai baju PAS REFORM.
  • Rakan awam Projek Langgar Hadi yang ingin turut serta. Mereka boleh bermula di Seremban pada tarikh bertolak, atau bergabung dalam perjalanan, atau menunggu di lokasi akhir (tempat Hadi). Rakan awam digalakkan bersama memakai baju PAS REFORM.
Baju khas untuk uma.


Comments

  1. haha..
    wa x pernah pakai bj CAP PAS ni.

    ReplyDelete
  2. AT. Lu tak nak ker sponsor satu kat Songkok Putih..??

    ReplyDelete
  3. Salam

    Nampaknya sebagai strategi persediaan, Aduka sudah langgar pagar Hadi (songkok putih) beberapa hari sebelum ini.

    Berapa ramai agaknya tentera yang ingin ke tempat Hadi dari semua tempat. Harap usaha ini berjaya menyedarkan yang sedang lena.

    ReplyDelete
  4. - wa minat jd rakan awam yg ikut konvoi je ..arap lu wat ari sabtu or ahad la..ari biase, bini wa keje bank,susah skit nk mtk cuti..

    -tp kalu ari sabtu/ ahad , hadi bz nk mampos, wat ari biase pun ok gak..wa cri mc utk bini wa la,hehehe..

    -p/s:wa cube hasut abg rambut ketak (nas ahmad)join skali, die mmg terer bab terjah nie..hehehe

    -zargus-

    ReplyDelete
  5. Waaaa.....
    Walaupun gua x dpt ikut sekali..
    Gua akan pakai t-shirt hari korng ops langgar..
    note: Sok petang gua bank in duit...

    ReplyDelete
  6. Biar betul nak pakai baju tu masa datang Rusila. err...ambe doakan semuanya selamat.

    ReplyDelete
  7. moga kena langgar lori masa on d way tu

    jgn lupa plak semayang subuh

    ReplyDelete
  8. hahaha.. gua sokong lu bro.. kalau lu berani la.. tp jangan cakap je.. ni tarikh pun xtau bila.. tetapkan tarikh dulu baru leh rancang elok2.. jgn pasal nak langgar lu main langgar je..

    ReplyDelete
  9. wa ingat klu mau untung banyak jual pd macai2 umno, pekida.& sewaktu dgnnya...yg penyokong pas & pr yg beli tu memang bangang kot... bodussssss....... !!

    tahniah bro menjd ejen pemecah hehehehe...

    ngacou-ngacou

    ReplyDelete
  10. Bro, Hadi adalah aset UMNO. Mengekalkan Hadi adalah satu misi. Menggulingkan Hadi adalah satu kerugian. UMNO x kan biarkan asetnya terjejas @ diganggu gugat.

    Gua x tau la sejauh mana pengetahuan & keprihatinan UMNO tentang projek ni. Adakah think tank UMNO concern?

    Jika mereka concern, mereka dah lama kaji antara intipati tulisan lu dengan realiti semasa dari hari ke hari, yg m'berikan impak positif terhadap fenomena politik negara, at least di peringkat grass root. Sejak PRU 2008, UMNO mula concern dengan internet & peranan blogger.

    Berkaitan projek ni, penyokong Hadi & UMNO mempunyai misi yg sama, iaitu m'gagalkannya! Adakah mereka akan b'gabung? Jika ya, adakah Polis akan digunakan utk menyekat?

    Penyokong Hadi x de kuasa rasmi utk menahan org. Hanya Polis yg ada kuasa rasmi, walaupun x semesti caranya betul di sisi undang2. Adakah akan ada road block di Seremban menahan mereka yg b'baju PAS Reform?

    Kalau gua UMNO, memang gua gagalkan projek lu nak langgar aset b'harga gua. Haha.

    ReplyDelete
  11. Cun TShirt LAnggar Hadi ...Aku kalau gambor HADI kat depan aku order 5 helai, kalau kat belakang.....minta maaf beb ...aku tak main belakang...tak kusyuk jemaaah barisan belakang.....nko tanggung ..
    pengiraan kat akhirat nanti jitu ....satu zarah pun kira.....

    ReplyDelete
  12. cikgu lyn, minta tolong buat thread Perkembangan Terkini Langgar Hadi berserta poster prosedur pembelian T shirt.

    Dalam satu thread. Minta tolong yer. Tima kasih.

    ReplyDelete
  13. gua nak masuk TKO tp ID gua semua sudah lesap. binawe toi la. penat gua nak register. muahahaha.

    ReplyDelete
  14. duka, gua tak sure ar size gua.. gua rase gua selalunyer pakai L.. tapi gua risau nanti cam badan farhad lak bile pakai size L... gua nak angkat XXL risau besooo sangatt dah macam fat joe je nanti la gua pakai.. lu bukak booth la bhai.. gua bole try terus.. gua kompen nak angkat satu nie...

    ReplyDelete
  15. Diego,
    U try lebar T shirt yg u slalu pakai, dan tgk saiz mana yg sesuai, rujuk poster kat sebelah atas blog AT

    ReplyDelete
  16. moga2 babi2 semua dilanggar lori najis....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Pendapat dari seorang tentera.

Oleh : Askar Setia Salam Saudara Aduka Teruna. Saya terkedu melihat paparan yang dibuat oleh saudara menerusi posting di dalam blog saudara yang menyentuh maruah ATM. Tidak dinafikan isu-isu sebegini akan mendapat perhatian ramai, namun sekiranya saudara menilainya secara positif, tentu saudara akan merasakan ia merupakan sebahagian daripada latihan mental yang perlu dilalui oleh rekrut-rekrut tentera. Namun, ketahuilah bahawa, tidak semua anggota ATM dipaksa berbuat sedemikian dan saya pasti insiden berkenaan boleh dikatakan amat terpencil dan ia tidak berlaku dimana-mana latihan rekrut yang lain. Justeru, amatlah tidak wajar sekiranya bloggers mempersenda ATM sedemikian rupa. Saya juga kesal tindakan individu yang mempersenda maruah anggota tentera dengan mengambil gambar berkenaan dan menyebarkannya di internet. Ketahuilah bahawa ia telah menjatuhkan maruah ribuan anggota ATM yang lain. Lumrah blogging dan facebooking, ramai pihak akan menyebarkan gambar berkenaan untuk tu