Skip to main content

Weih Khalid Samad. Lu senyap kejap bleh tak?


Oleh : AdukaTaruna

Kalau lu nak menyalak ikut suka, jadi blogger bebas macam gua. Kalau lu baiah dengan sameone, buat cara baiah. Kalau lu rasa lu terkongkong, lu berambus keluar dan tubuhkan parti Islam refresh punya. Skang ni parti lu kena la fokus kepada Bagan Pinang. Lu dah baiah kan? So, buatla cara baiah. Ada masalah? Niamakahai lu.

Displin la sket Khalid. Buat-buatla berhenti kejap. Settle Bagan Pinang, lantak lu la. Hasan Ali pun sempat turun Bagan beb. Yang lu duduk mana? Duduk depan pc macam gua? Baik tak payah jadi leader PAS, mangkuk. Lu blogger bebas atau leader PAS ni?

Comments

  1. assalamualaikum...
    saye ni blogger muda yg baru...
    kalau boleh, senaraikanlah blog saye dlm senarai pautan blog saudara supaya blog saya lebih komersal......
    saya tidak memaksa...
    takbirr...
    salam reformasi..
    salam perjuangan...
    salam pakatan...

    demokrasi93.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. ha ha ha
    betul betul betul

    dia memang
    bodoh bodoh bodoh

    ReplyDelete
  3. hahaaahhaaa..bagus Aduka..
    macam ni la baru wa cayang lu.
    bantai khalid habisan. wa dah lama benci dia.
    khalid balaci nuar brahim tu patut disingkir dr Pas. boneka AS!!

    i love u Aduka! mmmuuuaahhh!

    ReplyDelete
  4. Hoii!!

    Wa ingat lu ni memang bangang, sekarang era broadband la!! di bgn pinang pun boleh hadap PC....balci anwar kira ok gak drp jadi balaci UMNONGOK!!! Wa harap PAS Selangor bungkus PRU13.

    Pengundi Gombak Setia

    ReplyDelete
  5. sudah kena candu IT bro...
    nampak mcm takdo kojo plak...
    dunia semakin canggih YB2 hanya duduk depan komp. utk dengar rintihan rakyat.... balaci2 yg uruskn segala2nya... ka7X dah kene gempa politik...

    ReplyDelete
  6. weh, gua kenal khalid in person laa..dia x macam korang pk.
    dia PAS totok cam gua jugak..mgkin dia ada style sndri.korang yg xde kt situasi dia xyahla mandai2 nak label org itu ini.korang ni ape keje? ape sumbangan korang slain membangangkan org lain?pegiidahhh...poraahhcitt..cakap lebih.tin kosong.terutama si aduka ni.ntah mane punyer barua..-hassan basri dari kajang.

    ReplyDelete
  7. woi anak haram, lu tuduh kalid samad tak fokus bagan,tapi lu sejak 2-3 hari fokus maki aisyah r.a dan para sahabat.

    setidak2nya kalid tak maki aisyah mcm lu.lu sendiri tak fokus bagan sedangkn bagan kt tempat lu.kalid leader pas shah alam.

    lu baik mengucap la sebelum kena bala tuhan.lu ingt lu boleh dapat syafaat nabi selepas lu maki aisyahh r.a iaitu isteri nabi yang dijodohkan oleh allah. baik lu maki allah bangang dalam tajuk sbb jodohkan aisyah dgn nabi.allah bangang la sbb jodohkn aisyah ni iaitu peminum darah umat islam ratus ribu bab kata lu.

    ReplyDelete
  8. khalid samad pun dah sound ngan aduka... jgn buat main ngko, korang tak kenal lagi sapa aduka akupun tak kenal hahahaha.... selamat hari raya semua boleh lagi kan ucap selamat hari rayer dan selamat mengundi buat lah pilihan yg tepat, jgn nanti menyesal kemudian hari.

    ReplyDelete
  9. gua dah x heran dah si aduka ni `bangangkan` mane2 pimpinan PAS. Sejak gua bace artikel dia yg mem`bangangkan` Ummulmukminin dan Sahabat, gua dah langsung x respect mamat ni..langsung xdak adab. kot2 la ngn org politik jer bahase dia camtu, skali ngn isteri Nabi S.A.W pon dia bangangkan.MELAMPAU.makam dia dah tggi sgt ke.xpnah aku dgr mane2 ulama besar komen/hina cmtu teruk kt Ummulmukminin tp si aduka yg xbermazhab ni bleh `belasah` semacam.kot hentam ulama pon hang tu ulama ke? Ulama ni sapa? Pewaris Nabi.Kesesatan yang jelas pada pembawakan aduka ni.So pasni aku rase komen2 ko (aduka) ni pasal pimpinan PAS/PR xpayah diambil pusing sebab dia xde kredibiliti.tak layak.bahkan sesat lagi mnyesatkan.-hasan basri,kajang.

    ReplyDelete
  10. Antara Khalid Samad ngan Hassan Ali aku lebi pro Khalid Samad. Ulasannya ada fakta, kadang ada dalil. Hassan Ali ni masa jadi ADUN Sungai Burung(PRU 10) jarang-jarang turun jumpa pengundi hingga kami nyampah..sebab tu kami undi UMNO(PRU 11) tanda protes kat Hassan Ali.Cakap kalut semacam tapi kerja tak nampak langsung . Lepas ni aku yakin Hassan Ali akan kalah kalau bertanding kat mana-mana kawasan di Selangor.

    Ahli PAS DUN Sg Burung

    ReplyDelete
  11. Tu lah... korang tak tau.

    Khalid Samad dah turun Bagan Pinang pada hari khamis lagi. Dia siap bagi pakai kondo dia untuk petugas PAS dari shah alam. ada lagi yg nak tumpang?

    Hari ni dia pecut balik ke shah alam kerana ada banyak progrem. esok pagi dia turun lagi ke bagan pinang untuk penamaan calon.

    Korang dapat dosa kering ngumpat dia.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.