Skip to main content

Utusan wujudkan suasana nafi serang samurai.


Oleh : AdukaTaruna

Gua memang baca utusan sebab nak dapatkan perspektif mereka. Yerlah, setelah krisis syarikat Utusan semasa UMNO merampas syarikat dan jenama Utusan Malaysia dulu. Meluat jangan cakap la. Yang kompom benar maybe keputusan no ekor kat belakang tu jer. Gua ingat, kalau Harakah ada siar no ekor, mau meletup Malaysia ni orang UMNO bantah.

Dalam pada meluat cara propaganda Utusan melaporkan dan membentuk IQ Melayu terbanyak, Zaid Hamidi paling kelakar.

Katanya, ini kerana tidak ada laporan polis dibuat berhubung dakwaan itu sebaliknya mereka hanya menyebarkan khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada anggota Pas di seluruh negara untuk memberitahu kononnya kejadian itu berlaku.

"Tetapi tidak ada laporan polis. Bila tidak ada laporan polis bermakna ia sengaja diada-adakan untuk menakutkan pengundi," katanya pada sidang akhbar di pusat operasi Barisan Nasional bagi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang di sini hari ini.

Kepala basikal dia. Sedangkan dalam Utusan sendiri terlepas lapor PAS buat 9 laporan polis. Gua maleh nak petik sumber member gua yang polis Teluk Kemang tentang apa yang terjadi. Bagaimana campur tangan politik ketika peristiwa tu. Sebab tak kukuh. Takan nak suruh member gua tampil dalam blog gua plak? Mamposla dia.

Untuk itu kata Salehuddin, pihaknya telah membuat sembilan laporan polis mengenai insiden berkenaan bagi tujuan siasatan.

Bagaimanapun Salehuddin menyifatkan tindakan polis untuk membantu meredakan kedua-dua insiden berkenaan dianggap lembap.

Pundek! Apa hukum buat laporan palsu? Sampai 9 plak tu? Lu dakwa la tengok, betul tak betul laporan tuh. Mamat yang kena libas parang tu pun kena jaga gak tu. Sebab buatnya UMNO bayar dia untuk berpaling tadah, mampos gak PAS. Tengok muka mamat tu, ada macam iras2 mata duitan serupa gua gak tuh. Kalau gua, UMNO bayar dalam setengah juta, selamba badak jer gua U turn. Haha.

Seb baik gua skang tengah kerja keras kumpul duit. Nak beli Hummer. Dayat kutuk2 gua pun gua buat badak jer. Kalau tak, gua dah sampai dah Dayat oi... Ngeeeee....

Comments

  1. Aduka...kahkahkah...
    Pandai puak hang spinnnn ceghita,
    puak hang memang suka menipu macam hang gakkk kahkahkah.Adakaa kena libas ngan parang sampai terkoyak baju tapi kulit tak calaqqq sikit punnn....budak PAS tu salin kulit boya kuttt...nak menipu pun ingat ingat laaaa.....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.