Skip to main content

Tips mengundi dari ahli sufi Xenan.


Oleh : AdukaTaruna

Gua ada sekor lagi ahli sufi. Dok Tepen. Kem Kamuntin tu dia handle la tuh. Dia kol gua tadi suh masukkan tips2 mengundi untuk pengundi di Bagan Pinang.

"Aduka, hang tolong tulis kat blog hang tips mengundi sat."

"Lagu mana tu ahli sufi?"

"Tuliskan begini. Wanita itu dicipta dari rusuk kiri. Maka dia sebahagian dari kita."

"Apa kaitan dengan mengundi?"

"Dengar la dulu.... hang ni haaaaaihhhhh..."

"Ngeeee...."

"Jadi, sebarang keputusan dalam hidup, termasuk mengundi harus diimbangkan antara rusuk kanan dan rusuk kiri."

"Ooooo...."

"Undi haruslah disebelah pagi. Jangan disebelah petang kerana otak kita tidak lagi cerdas untuk berfikir membuat keputusan."

"Ooooooo..."

"Jadi, pada pagi bangun tidur, perhatikan kedudukan isteri kita. Kalau mengiring rusuk kanan di bawah, maka undilah PAS."

"Oooooo.."

"Kalau isteri mengiring rusuk kiri di bawah, maka undilah BN."

"Kalau isteri terlentang ahli sufi?"

"Mengundilah waktu petang. Lewat sket takper."

Comments

  1. ahli supi ekau dari tepen tu MANGKOK HAYUN, kalau betina dah terlontang, apo laie paham paham lahhh,,,, tu lah pasal kono kono lah pangkah dio dulu dan potang baru poie pangkah PAS..........

    ReplyDelete
  2. kah kah... tak pasai2 xenan kena mangkok hayun kek pak oncu

    ReplyDelete
  3. ceh..chelakoi gak nko ni AT.hahahaha.

    wa tau ni tindakan provokasi..tapi wa tetap bertenang.ekeke

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.