Skip to main content

Suara Hadi 1st class di Sinar Harian.


Oleh : AdukaTaruna

Beberapa edisi Sinar Harian N9 telah menempatkan suara Hadi di muka hadapan. Satu peluang yang baik kerana akhbar ini lebih dibaca masyarakat berbanding Utusan dan Harakah. Ini adalah peluang liputan. Manfaatkan. So, gua tuntut PAS atau PKR terutamanya (kerana PKR jenis laju dalam taktikal) menyediakan sekumpulan lulit yang menyampaikan hasrat undi protest seandainya insuran 3rd party dimansuhkan.


Comments

  1. gua jadi serba salah pulak la wahai aduka,gua memang minat blog lu tapi terasa berdosa pulak skg bila masuk lu punya blog semacam bagi semangat lu terus berblog.

    sejak lu hina isteri nabi kita.

    ceh apa la lu ni.

    gua ni penyokong pakatan

    ReplyDelete
  2. aduka,

    bila hang hina bini nabi?

    hang nak jadi macam rosnah mat aris nak mampus tu..?

    ReplyDelete
  3. Edyes, lu x tgk dia pnyer posting 2 3 hari ni ker.? kalau ko bace gerenti ko rase nak terajang mamat nih..-al hasan

    ReplyDelete
  4. sorry ye:
    ada sorang mamat yang isap rokok sambil isi minyak
    so ada la dua tiga puluh orang dok teriak " woi BODOH nape isap rokok? tak baca sign board ke tulis dilarang merokok" jumlah yang teriak jadi sampai beratus

    last skali ramai lak orang jahil yang ikut isap rokok gak pasal simpati kat mamat yang kena maki ni.

    kan elok kalau yang tukang maki ni tambah sket maki diorang kat mamat jahil ni mcm " woi bodoh nape isap rokok, bangang betul. tak nampak ke signboard dilarang merokok? KALAU KO ISAP ROKOK NANTI TERSAMBAR DEK MINYAK ATAU GAS YANG ADA KANG TERBAKAR LAK KO, KALAU KO SAJE TAKPE KARANG NGAN SATU STESEN TERBAKAR TAK KE SUSAH, BODOH PUNYA ORANG!"
    so orang lain yang takda ilmu pun boleh tau sebab mamat ni kena maki.
    bukan sebab tak ikut signboard je

    ReplyDelete
  5. sorry ye:
    ada sorang mamat yang isap rokok sambil isi minyak
    so ada la dua tiga puluh orang dok teriak " woi BODOH nape isap rokok? tak baca sign board ke tulis dilarang merokok" jumlah yang teriak jadi sampai beratus

    last skali ramai lak orang jahil yang ikut isap rokok gak pasal simpati kat mamat yang kena maki ni.

    kan elok kalau yang tukang maki ni tambah sket maki diorang kat mamat jahil ni mcm " woi bodoh nape isap rokok, bangang betul. tak nampak ke signboard dilarang merokok? KALAU KO ISAP ROKOK NANTI TERSAMBAR DEK MINYAK ATAU GAS YANG ADA KANG TERBAKAR LAK KO, KALAU KO SAJE TAKPE KARANG NGAN SATU STESEN TERBAKAR TAK KE SUSAH, BODOH PUNYA ORANG!"
    so orang lain yang takda ilmu pun boleh tau sebab mamat ni kena maki.
    bukan sebab tak ikut signboard je

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.