Skip to main content

Panas! PEKIDA + UMNO + Mat Rempit serang bersenjata Markaz PAS.


Menurut rakan gua sebagai polis di sana, pihak UMNO yang menyerang markaz PAS disahkan anggota PEKIDA termasuk golongan Mat Rempit yang diupah memasang bendera. Gua akan mengorek berita dengan lebih lanjut lagi selepas ini.

Anggota unit ronda polis dihalang bertindak cepat pada malam kejadian dan kecurigaan kehadiran beberapa pegawai polis dari Bukit Aman beberapa hari lepas mungkin ada kaitan dengan peristiwa ini. Dilaporkan kepada gua, terdapat beberapa rungutan dari beberapa pegawai tentang sesuatu yang pelik dan penting.

Kejadian ini mungkin bertujuan menakutkan pemuda India dan pemuda Cina dari all out pada pusingan terakhir mengundi. Gua akan mengorek rakhsia dengan lebih lanjut selepas ini nanti. Insy..






















Comments

  1. Duka! pada pandangan gua, arahkan Pemuda2 Cina dan India supaya jgn pakai baju PAS, terutama pada hari mengundi, ini utk keselamatan, kecuali yg bertugas di UPU yg hampir semuanya Cina atau India.

    ReplyDelete
  2. Sewajarnya Ketua Pemuda PAS buat sidang akhbar diMarkas Induk Bagan Pinang - tempat kejadian bukan atas kerusi empuk bilik berhawa dingin diIbu Pejabat PAS.
    Hoi Ustaz Interlctual! Turun padanglah sikit tenguk anak-anak buah kena pelasah.

    ReplyDelete
  3. ha..ha..macam letak sirap jo...

    ReplyDelete
  4. pemuda PKR belasah pemuda PAS patutnya....

    tetiba lak BN yang kena..

    hehehe..

    ReplyDelete
  5. Kira handal juga mamat tu kena tetak baju je koyak. Tak nampak pun luka.

    JANGAN TEMBERANG ARGH.......

    ReplyDelete
  6. kenapa aksyik nak burukan nama Pekida?jgn main sedap je ckp ahli Pekida.nak berpolitik teruskan tapi jgn nak burukan Pekida.Buktikan

    ReplyDelete
  7. Fuyoo..Mat tu kebal lo..Baju siap koyak cantik punya.., tapi badan tak luka...hebaaatt.....

    ReplyDelete
  8. Nak kelentong pun, berpada-pada la..
    Pedang samurai special ni..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.