Skip to main content

Hujah Muhyidin


Oleh : AdukaTaruna

Hujah Muhyidin lu jangan pandang jijik beb. Hujah Kelantan miskin, kemiskininan tertinggi, negara Malaysia capai status maju adalah hujah sangat power untuk Melayu awam. Muhyidin peduli apa maruah inteleknya jatuh merudum di kalangan dunia bukan Melayu awam. Kerana dia sendiri tegak oleh standard Melayu awam.

Sementara itu, satu NGO menawarkan RM1000 seandainya sesiapa dapat mengemukakan gambar Azeez ditumbuk. Pertamanya, kalau NGO tu NGO lulit, ianya pasti datang dari PKR atau DAP. PAS gua tak percaya sebab PAS memang bodoh dalam hal2 seperti ini.

Keduanya, gua menyeru supaya Azeez dapat tampil hubungi gua bagi merakamkan gambar beliau ditumbuk. Gua tukang tumbuk, lu berlakon, sorang tangkap gambar, beberapa belas diperlukan sebagai latar. RM1000 kita share la sesama. Janji maruah lu tak tercemar. Lu nak bolot RM1000 pun takpa, janji gua nak as tukang tumbuk.

So, gua harap lu dapat hubungi gua. Gua geram la kat tengkuk lu tu..

Comments

  1. bro.... azeez cakap ada 20 orang tumbuk dia... tambah wa sorang.... wa nak kasi kat mata mamat azeez sebijik pun jadilah....duit wa tak nak dapat bagi penumbuk kat azeez pun kira ok dah...

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. bro.... azeez cakap ada 20 orang tumbuk dia... tambah wa sorang.... wa nak kasi kat mata mamat azeez sebijik pun jadilah....duit wa tak nak dapat bagi penumbuk kat azeez pun kira ok dah...

    -abanghensem

    ReplyDelete
  3. Ayat Aduka: "PAS gua tak percaya sebab PAS memang bodoh dalam hal2 seperti ini".
    Ye laa tu.., yg cerdik kau sorang je, sebab kau tak ada adab langsung dengan orang. Kau memang hebat.. tapi dlm komputer je laa..

    ReplyDelete
  4. Wa rasa NGO PEMBELA tu Lulit PAS. Lu ble refer blog dia.

    www.pembelawaja.blogspot.com

    Ada pemimpin dia AJK PAS Kaw. Open house pun jemput pemimpin PAS.

    ReplyDelete
  5. relaks lah
    aziz tu buat helah nak dapat mc.

    apa kerja dia ekk..

    sanggup dia berlakon ke tahap tak logik..

    kesian jugak tengok ada puak dlm kelompok pengundi umno boleh percaya ekk..

    kesimpulannya..pastikan anak anda belajar dan celik ilmu,celik IT,celik huruf,celik politik.

    bagilah anak2 pengikut umno makan supplement kalau terpaksa utk tingkatkan IQ mereka.

    ReplyDelete
  6. kelantan mundur????

    Tlgla, bndr KB lg maju n hbt dr Kuantan, Seremban, Ipoh, Kangar, K.terengganu. Jgn nk ngarut.

    ReplyDelete
  7. ye betul...kelantan ada kb mall,tesco,giant,PKT,bilal,salamku dan macam2 pasaraya lagi...tu menandakan rakyat kelantan kaya raya..

    ReplyDelete
  8. Kelantan tak maju? camne tesco leh catat jualan tertinggi per day di Kelantan.
    dikabarkan rm1juta sehari jualannya...

    ReplyDelete
  9. bodoh dn smph la lu punya tulisan, macm ni pun lu bawa msuk dlm blog lu...sampah dan bodh = aduka taruna

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.