Skip to main content

BN akan digantikan Isa dengan calon lain?


Member gua dapat maklumat ni. So, gua percaya ramai petugas PAS pun dapat maklumat nih. Isa Samad dikatakan akan digantikan dengan calon lain. Bila member gua sms gua jer, gua terus tolak mentah2.

Mana boleh calon digantikan. Nak serah borang penamaan calon cane? Member gua cakap, UMNO semua boleh. Ish... taklan la kot nak buat sehingga camtu sekali. Mana tau perang saraf BN untuk kendurkan serangan terhadap Isa. Jika Isa digemburkan bukan calon sebenar, maka, serangan terpaksa dikurangkan kerana mencari calon sebenar.

Apa pun, Isa akan diganti calon lain pada gua tak munasabah langsung la.....

Comments

  1. memang tak logik weii...

    kasik tau kat informer lu, jangan buat citer karut.

    kalau nak mengarut, pegi tengok makyong ler...

    ReplyDelete
  2. Salam.

    Jangan inform benda-benda karutlah.Carilah maklumat yang tepat.

    Tak ada sejarah calon boleh tukar selepas penamaan calon.

    ReplyDelete
  3. Kenapa mesti tak logik.UMNO semua boleh. Putera UMNO kena tibai pun dikira logik sampai masuk hospital. Dikabarkan sedang tenat dan perlukan bantuan hayat.

    ReplyDelete
  4. kalau berlaku camtu pun mungkin juga.... caranya... SPR umumkan kedua² borang pencalonan hari tu di reject oleh SPR atas sebab² teknikal..... sooooo.... SPR umum tarikh baru penamaan calon.....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  5. woi..tajuk lu buat konpius la..BN yg gantikan Isa bukan Isa gantikan BN

    ReplyDelete
  6. Memang dah kerja kau orang suka bawa cerita-cerita fitnah..... itulah amalan kaum-kaum khawarij yang ada dalam parti kamu....

    ReplyDelete
  7. ooi..YANG GAMBI..gua tau lah lu salafi-wahabi..jangan cuba pulak nak kafir-mengkafir kat sini...gua tau lu punya fahaman sikit2 kafir, sikit2 syirik...sikit2 tak betul..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.