Skip to main content

YB Zul liabiliti atau aset.

Oleh : AdukaTaruna

Kakmot pernah sms gua tanya. Siap warning suruh gua jawab dengan siyes bukan memain. YB Zul itu aset kepada BR atau liabiliti kepada BR?

Gua jawab adakalanya menjadi aset selalunyanya menjadi liabiliti. Tu jer jawapan gua sebab gua pun kompius dengan YB Zul nih. Sehingga Pak Bakaq mendedahkan YB Zul pernah direject Majlis Syura PAS sebagai calon.

Kalau PKR tahu dan depa ambik juga Zulkifli jadi calon, saya hanya nak kata: Padan muka hampa!!
Woo.... baru gua tahu yang YB Zul ni pernah direject Majlis Syura. Gile power tu beb. Kalau setakat Presiden reject seken power. Kalau dah Majlis Syura punya reject, memang sah tahap paling power la tuh. PKR beli YB Zul kat Reject Shop kot Pak Bakaq?

Comments

  1. Wa pun dah stat konfius sejak baca artikel dia psl Pak Janggut pale lembu.

    Wa rasa penerangan Khalid Samad lebih rasional & meyakinkan.

    ReplyDelete
  2. tu la ramai sangat dok sokong YB zul ni.... mentang² la dia ni nampak cam pro Islam..... ni dak asal nampak kuat pertahankan Islam trus jer sokong.... kaji dulu... sekarang ni ramai golongan munafiq ( wa bukan tuduh YB zul ni) berkeliaran di kalangan orang Islam ni..... kononnya mempertahankan Islam tapi ada maksud lain....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  3. Wa tak anggap YB Zul nie ade niat lain, tetapi bagi wa dia belum layak jadi pemimpin dalam masyarakat berbilang kaum. Kalau jadi pemimpin negeri majoriti 99% orang Islam boleh la tapi kalau ramai non-muslim tentu merosakkan. YB Zul nie ulama ker lawyer?? ooh lawyer? Jadi adakah boleh kita cop semua lawyer jumud, tak open minded, bodoh, racists mcm yb Zul nie? Tak, bukan semua macam tue, sama kes ngan ulama, tapi time ulama, automatically cop ulama bodo, jumud dsbgainya, why arr??

    ReplyDelete
  4. Wa rasa x salah sokong YB Zul, tp ikut tajuk la. Kalo dah dia sorg defend Islam dlm PKR, ape salahnya sokong dia.

    Sokong prinsip & pendirian dia, bkn batang tubuh dia. Kalo dia lari dr prinsip yg betul, tarik blk sokongan. Bkn fanatik mcm sesetgh penyokong mane2 pemimpin.

    Sokong ikut tajuk la. Ada tajuk perlu sokong RPK. Ada tajuk perlu sokong Anwar. Ada tajuk perlu bela TBH. Adil dlm penilaian walaupun kpd musuh @ individu di luar jamaah.

    Begitu jg pemimpin PAS. Bkn sokong stiap ms walau ape tindakannya. Memasing pun bole pikir.

    Wa kenal YB Zul sejak zaman isu murtad & 'mayat jadi babi' 1997-1998. Ms tu dia x de pape kepentingan politik & peribadi. Tp dia tegar defend Islam.

    Dah la ms tu Mahathir tgh kebulur ganas. Dia yg pertama bangun defend Ust Kamal Ashaari. Last2 dia pun kena ISA.

    Pastu baru masuk zaman Reformasi 1999. Org lebih kenal dia sebagai peguambela Anwar, sebenarnya sikap dia dah t'zahir sblm tu lg melalui isu murtad & survival Islam.

    ReplyDelete
  5. YB Zul dengan YB Ahmad Maslan Ketua Penerangan UMNO adalah kawan baik dari dulu masa kat us dok sebilik..

    ReplyDelete
  6. Oh ye peguam Hanifa Maidin dan Ustaz Idris Ahmad pun sebilik dengan mereka berdua.. hati2 dengan mereka..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.