Skip to main content

Wat de faq Hasan Ali.

Oleh : AdukaTaruna

Gua banyak helan la ini babi. Babi ka olang pun gua tak tau. Apa kes setiap menjelang PRK sahaja, babi ini akan buat hal? Asal PRK sahaja, babi sekor ni buat isu keretakan. Asal buat hal jer, pasti PRK. Helan ma...

Cuba lu list jap, apa isu dia bikin dalam setiap kali PRK? Wat de faq Hasan Ali?

Comments

  1. betul oo.
    masa kat manek urai, itu isu a.g
    kat permatang pasir isu arak.
    kat bagan pinang isu selcat.
    itu hasan mahu apa ek?
    mahu jadi M.B ker

    ReplyDelete
  2. Isu selangor memang tension arr. Buang arr hassan pengkhianat nih...Rimas betul aku sbgai ahli Pas selangor..Sokong aduka..memang babi pun...Isu babi senyap jer dia...masa dulu...isu yang hentam Pakatan rakyat laju arr pulak..babi btul..

    ReplyDelete
  3. wa hingat kne pakai gak super weapon nik aziz kasi hasan ali nih terkedu sket cam nasa.

    Bohsan gila mamat hasan ali nih

    ReplyDelete
  4. Hasan Ali, Zulkifli Nordin, Nasha dan Ibrahim Ali @ Brahim Bewak dan beberapa pemimpin PR musang berbulu ayam yang menjadi 'Trojan Horse' umNO haruslah disingkirkan pada PRU 13 akan datang (kalau mereka masih bernyawa).

    Penyokong PR dan Blogger terutamanya hendaklah menyakinkan Pemimimpin2 Pakatan Rakyat bermula dari sekarang supaya nama2 ini TIDAK DISENARAIKAN sama sekali untuk memegang apa-apa jawatan pada PRU 13 akan datang kerana pekong membangkai dalam hati perut mereka yang selama ini tersimpan rapi kini sudah mula membusuk.....

    Dikhuatiri mereka ini akan merosakkan program Kerajaan Pakatan Rakyat (Dengan Izin Allah) yang baru menerima mandat rakyat marhaen untuk memulihkan negara akibat kerosakkan-kerosakkan yang dilakukan oleh Parti Yahudi Bani umNO Laknatullah dan juak-juaknya selama ini menjajah Malaysia tanah air kita yang tercinta lebih kurang 54 tahun (Kembar parti LDP Jepun).

    Oleh itu 'tumor' yang tidak dimusnahkan akan menjadi barah dan apabila sudah membarah, tidak banyak yang dapat kita lakukan untuk menyelamatkan keadaan.

    Harap para pemimpin PR terutamanya DSAI ambil perhatian serius terhadap masalah 'tumor-tumor' ini kalau mahu memerintah Putrajaya lebih dari 1 penggal....

    ReplyDelete
  5. kalau ada org mcm ni, kurang2 kerajaan PR dpt tau apa kekurangan..biarlah dia..manusia tak semestinya perfect..biar apa yg dia kata tu kita jadikan pembetulan..niat dia tu, dia dgn Allah la.

    ReplyDelete
  6. is it just me.. or is encik akmal kat atas nih ada distorted sense of judgement?

    ReplyDelete
  7. pada hemat wa ler yer, kalo lu olang tanya wa, tu Hassan Ali seeloknya duk bawah saja ..maknanya, bukan level sekarang & apa yg dia & kengkawannya, penyokong tegarnya impikan (MB? wtF)...pasalnya byk masalah kalu olang PAS jenis ni, bagai-2 ...mcm-mcm masalah sengaja diadakan..cam cari publisiti pun ada, cam kelam-kabut, cam terburu-2, cam takda toleransi, rigid, cam Taliban(?), hingga olang cam hmm cam wa & silent majoroty ilang mood, sabar, selera, sakit hati, telinga dll sama PAS atau lebih malang kalu menjejaskan,benci Islam tu sendiri. Jadi, wa lebih rela olang cam Khalid Samad & sekapla sejiwa cam dia jadi tonggak PAS/idol icon sesuai sama tagline "PAS for all'.

    having wrote that,the mess this fuvkin' Hassan did lately is a absolute shame to us really. Better dia terus jadi pakar motivasi saja lah..atau buat kerja dakwah tarbiah ahli PAS atau orang umum saja..lagi bagus.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.