Skip to main content

Tionaseng punya Man U

Oleh : AdukaTaruna

Team ni lucky sungguh la. Ari tu lawan Arsenal, Man U dibantu oleh palang dan penalty. Lucky mesti menyebelahi Man U dalam arena EPL. EPL lah.

Tadi lawan Man C bikin pecah rumah gua. Ferdinand dah buat silap pun masih lucky lagi. Man C up line defend tinggi menyebabkan Owen ada space untuk terima bola lorongan. Ada plak negro sekor yang hilang fokus sebagai last defend. Cilakak.

Gua dah cakap ari tu, Man C punya defend gua bagi 4. Gua ingat Man C kena pancing sambil damagekan defend Liverpool la. Pancing Jamie Carragher. Bayar mahal sket takper. Mana-mana player tahap sampah dalam kategori defender buang dalam tong sampah jer.

Arghhhh.... dugong darat punya Man U!!!

Comments

  1. Mangkuk Utd ni team haprak..ref yg tlg menangkan, ptt added time tak lebih 3 minit je sbb xde injury pun, ref sj bg lbh masa..sial punya ref, sokong pasukan yahudi..

    ReplyDelete
  2. wuakaka..jeles le tu..jeles le tu..
    seronoknya di hari raya...

    ReplyDelete
  3. penyokong MU syok sendiri..Chelsea lg hebat la...sapa paling atas liga?? memang fans MU tak pakai otak

    ReplyDelete
  4. wahai si ayu, tak yah duk shibuk-shibuk la org jantan duk sembang..
    ayu pi duk dapur kay..pi basuh pinggan tu..tak pun pi main masak-masak..belajar buat apam..kasi tembam.. wakaka...

    ReplyDelete
  5. aku wishes M.Owen the best & score goals 4fun..& sakit kaki, rehat lama...hehe.. as he used to be! ces!
    Ref. PL dah lama dah 'biased' kpd team cam ManU, Chelsea. Dulu Arsenal. Lebih kurang cam SPR ler kat Messia.

    ReplyDelete
  6. Kali ni gua tetsp sokong Arsenal..taun depan gua Liverpool..amacam boleh...Sebab Liverpool tahun depan sponsor by SC bukan lagi Carls....

    ReplyDelete
  7. Apa punya jakun hangpa ni...aku belajaq kat UK pun tak kemaruk nak ambil tahu hal EPL ni....ngaji lagi baguih.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.