Skip to main content

Tak payah buang tenaga la sifoooo....

Oleh : AdukaTaruna

Kepada Nik Aziz, gua harap tak payah buang tenaga la layan Brahim tuh.. Smol meter tu semua. Janji, yang pasti, Allah kekalkan Kelantan pada PAS, dan Allah berikan kita beberapa pengajaran. Alhamdulillah... Belajar dari yang lepas2 lebih cepat paham ma..

Pasal Berahim tu, tak payah layan la, sifoo.. Gua tak mo dia tumpang glamer lu, ala2 Mahathir yang popularity dia naik mendadak sejak perwakilan MIC nak kalung selipar kat dia. Licik Mahathir tu ma. Tu pasal dia tak kisah langsung pasal selipar tuh. La ni dia jek Mahathir plak nak suara kat parlimen suruh Mahathir jadi penasihat kerajaan.

So, tak payah bagi publisity kat mamat tuh. Tak selesa gua kalau Brahim digambarkan seteru level lu. Apa kelas. Brahim tu lawannya tahap MP atau ADUN. Bukan lawannya Mursyidul Am. Yang sudah, sudah la. Insyaallah, kalau panjang umur, PRU13, ajar anak katak tu asulnya adalah berudu. Sekali bersuara, dah. Tak payah ulang2..

Pergh... gua ajar sifoo ni beb.

Comments

  1. wa stuju ngan lu..... wa kalau pasal berahim sekor ni memang wa malas nak ulas..... wa harap pun TGNA tak payah layan la berahim sekor ni.... tapi mungkin gak bagi pandangan wa TGNA ni boring sangat dah..... takde isu di Kelantan.... nak campo isu kat negeri lain orang lain dah pandai memerintah.... tak perlu nasihat beliau..... jadi TGNA cuit la berahim ni skit..... hehehe

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. Salam.
    jangan layan sangat brahimm raja lompat katak ni.... Betul tok guru cakap .... kalau raja lompat katak berani letak jawatan btanding balik ahli parlimen ... barulah anak jantan perkasa,,,,,,

    Dia pernah cium tangan Dr Mahadir .... lepas tu kena buang dari UMNo....apa punya gedeberrrr

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.