Skip to main content

SPR langgar undang2 tubuh negeri Kedah.


DUN Kota Siputerh kekal di tangan BN

PUTRAJAYA 1 Sept - Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengumumkan status quo kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kota Siputeh di Kedah kekal di tangan Barisan Nasional.

SPR mengumumkan demikian melalui kenyataan yang dikeluarkan di sini, hari ini.

Maka terhinalah institusi Kesultanan Kedah yang berusia ratusan tahun. Maka terhinalah perlembagaan negeri Kedah. Jika rakyat Kedah ada maruah, rakyat Kedah patut tuntut merdeka dan keluar dari Malaysia.

Jika tidak, seluruh kemaluan warga Kedah termasuk PEKIDA Kedah harus dipotong untuk makanan anjing.

Comments

 1. hmm... lu agak2 la bro, macam mana orang kedah nak terasa malu ha??

  lu bagi hujah jelas skit kenapa seluruh rakyat kedah termasuk wa ni kena rasa malu...

  wa nak baca idea kepala hotak lu...

  kepala hotak yang lembab macam wa ni kena ada orang tolong pikir skit..lu tolong wa bro..tolong na..

  -bukancalon-

  ReplyDelete
 2. Blog sampah..xdak nilai satu sen pon

  ReplyDelete
 3. Kalau dah muka menyampah, tindakan pun jadi sampah yang menyusahkan!

  ReplyDelete
 4. MC ( sijil sakit ) bukan hak mutlak utk pelepasan cuti. Kuasa mutlak pelepasan cuti sakit adalah HAK MUTLAK BOS , maka itu perlu dipohon kebenaran bos dulu ( contoh kebenaran lisan ), jika bos kata ok barulah boleh cuti & kemudian baru kemukakan sijil cuti sakit.

  Cumanya dgn kebiasaan bos akan guna "kuasa budi bicara" utk beri kebenaran cuti jika kita MAKLUM TERLEBIH DAHULU HOHON CUTI KERANA SAKIT. Apa pun perlu dapat KEBENARAN bos terlebih dahulu... "ini adalah peraturan".

  MC BUKAN HAK UTK cuti, jika bos kata kena hadir kerja kita wajib hadir walaupun sakit, kerana MC hanya sijil sakit sahaja.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.