Skip to main content

Ostad Azizan yang tionaseng.

Oleh : AdukaTaruna

Gua tak kisah langsung kalau Ostad Azizan tolak cadangan pemuda PAS. Gua tak kisah langsung pemuda PAS memerah kepala otak untuk kebaikan sehingga terciptanya cadangan draf. Kan ke bagus. Itulah fungsi pemuda.

Tapi masalah gua ialah ANGKUH.

Tionaseng punya ulama. Lu jangan bagai2 bhai. Apa salah lu buat statment terima dan akan kaji kesesuaian dengan politik Kedah. Yang lu buat statement angkuh serupa gampang apsal? Pasal lu ulama ke pasal lu MB berstatus ulama? Niamakahai punya orang tua.

"Bila pula Dewan Pemuda Pas ada kuasa ke atas kerajaan negeri," kata Azizan.
Ni statement berbau gampang ni. Dia kena jelaskan situasi ketika itu. Kenapa dia keluarkan kenyataan berlagak camni? Lu fikir lu MB lu besar? Lu fikir lu ada ramai ahli bawahan yang bongok2, gua goyang?

Jangan sampai gua hantar minyak ada rambut lu dalam straw kat opis lu nanti. Jangan sampai gua maki lu dalam bahasa C++ bhai..

Comments

  1. betul bro...
    sombong betul kenyataan MB tu...
    nak kerja sorang ker?...
    ramai2 adun PR letak jawatan laa..
    baru ada akai

    ReplyDelete
  2. Salam AT,

    Jangan jadi bodoh la Pemuda PAS,lu bagi peluru kat UMNO supaya tembak PAS, nanti bila MB tak setuju atau akan bincang dulu hal nie, UMNO akan pukul canang cerita arak, sebabnya Pemuda PAS bodoh tak tau strategi...wa rasa padan pun MB reply mcm tuh...bodoh sangat, dah tau benda takleh laksanakan kena buat step by step lagi nak heboh2 supaya UMNO ada peluru untuk tembak PAS, lu tak baca ka PAS nak bertanding kat Bagan Pinang, benda arak nih mmg leh jadi isu la...padan muka, mmg patut pun MB reply mcm tuh...sbb bodoh punya sua lehiaq bagi UMNO cantaih!!...bahalol!!

    ReplyDelete
  3. lu pi sini, penjelasan setpol MB

    http://kedahlanie.blogspot.com/2009/09/isu-arak-celaka-media-yang.html

    ReplyDelete
  4. bodoh ke tak ke pemuda bagi wa cara jawab tu biar la lunak skit.... jangan ada unsur² bonkak.... bukan sekali ni jer cara jawab MB tu wa nampak camtu.... beberapa kali dah.... wa malas nak "taruk" jer sebab wa tau sekali wa "taruk" melenting la anak² Kedah.... kita kena ingat... tak sampai sepenggal pun lagi jadi kerajaan tu..... banyak lagi kena belajar... cari pengalaman.... bila TGNA cakap ala² kelantan sesedap mulut jer tuduh beliau ni semangat kenegerian la.... tapi bila kena batang idong sendiri..... mula la jawab.... KORANG TAK TAU ITU CARA ORANG UTARA.... alah.. Mahfuz pun orang utara elok je cakap.... Madey pun orang utara ..... ok jer cakap..... takde la nampak unsur² bongkak n angkuh.... illex jer....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  5. hehe.. hat dia kata lagu tu wa sokong 50% saja. Pasai 50% lagi wa ingat kata dia ada tersirat, strategi cam sorang tu komen dlm nih. Tapi betui gak dia pun awat loklaq sgt jawap lagu tu..tonasi kena betui..cakap biaq terang..tak leh ka kata "Oh, saya akan halusi cadangan Pemuda tu" atau bagai-2 lain. Tepis saja. Jangan melatah! Dia ni pon kena belajaq lagi cara nak jawap press..kalau tak reti/mendatangkan masalah, elok dia diam/kata 'no komen'..bukan leh jawap semua soklan bodoh press kdg-2 tu. Saja nak mengena..huluq tengkok? takut kena luku kapala kot? pancung? hehe

    p/s: hal arak depa pemuda hingak (kecoh) sgt sampai nak kuatkuasa larangan tu ni, apasal? awat hangpa tak tarbiah orang dgn iman, ilmu yg arak tu haram... bagi semua paham dulu supaya depa kuatkan jatidiri, iman masing-2...ni nak short-cut saja..nak senang atau nak publisiti? hehe

    ReplyDelete
  6. Wa pelik apa kaitan angkuh dengan kenegerian? Kalau statement Nik Aziz nampak angkuh tolak UMNO selamba jer, adakah dia angkuh? Nampak angkuh bila chop pemerintahan UMNO tak bawak ke syurga,adakah dia angkuh? Camana statement Nik Aziz terhadap Nasharuddin Mat Isa, tak angkuh? Cara ulama lunak ker? Rendah diri ke cakap mcm tuh? Bagi wa itulah politik, dalam politik pemimpin kena ada ketegasan, dia menolak dengan tegas serta alasan2 yang lebih kukuh. Sama jer cam MB Kedah nie, sebab pemuda PAS wat kerja tak ikut step. Hahahahahaha

    ReplyDelete
  7. AT lu kena duduk qiyamullail ngan ostad Azizan tu sama2...baru lu tau sape dia ostad Azizan tu..angkuh ka tak angkuh..pergilah..ni ade 6-7 hari lagi ni..rabutlah peluang bersama YB tu...

    ReplyDelete
  8. hahaha... kan wa dah cakap... melenting la anak² kedah.... sama la ngan jaman tganu dulu...

    -abanghensem

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.