Skip to main content

Nik Aziz diharapkan menembak tepat Hasan Ali.

Oleh : AdukaTaruna

Gua setuju dengan xenan. Gua ingat, kita perlu mohon Nik Aziz menembak tepat sekor tupai dalam PAS yang dah mula naik tocang. PAS ada Weapon of mass destruction atau WMDnya sendiri. Yakni Nik Aziz.

Sekor tupai anak Ali ni, konsisten berjadual untuk muncul dalam isu kontroversi, dalam setiap kali pilihanraya kecil yang menjelma. Sangat merimaskan, mengganggu, sampah dan kemuncup.

PRK Manek Urai isu u.g, dalaman PAS Selangor.
PRK Permatang Pasir isu arak.
Bagan Pinang isu selcat.

Ada 3 tupai anak Ali. Sejarah merakamkan Nik Aziz telah menembak tepat anak Ali bernama Pa sebelum menembak sekor lagi tupai anak angkat sendiri yang berbinkan Ali, bernama Him.

Kemudiannya, sekor lagi tupai bernama Nash ditembak oleh panglima ini. Dari kesemua tembakan, hanya Him yang masih gagah dan kebal terhadap peluru Nik Aziz. Jadi, mungkin selepas PRK Bagan Pinang, Nik Aziz perlu menambak sekor lagi tupai, juga anak Ali bernama San.

Lu panggil jer tupai tu mengadap ke JKR10, Ostad. Lu panggil mengadap, tapi Husam atau mana-mana PAS Kelantan jangan nak bikin panas. Jangan masuk campur. Samak
sket babi sekor tuh secara tertutup untuk 1st step.

PJ Negeri dilantik Presiden. Kegagalan PJ Negeri melaksanakan revolusi muktamar, yakni memperkukuhkan pakatan, adalah KPI kepada Presiden. Atau kata lainnya, kesialan Hasan Ali, lantikan Hadi, adalah satu lagi rentetan indeks kegagalan prestasi bagi Hadi, selepas skandal gelap dan UG.

Comments

  1. Hasan Ali, Zulkifli Nordin, Nasha dan Ibrahim Ali @ Brahim Bewak dan beberapa pemimpin PR musang berbulu ayam yang menjadi 'Trojan Horse' umNO haruslah disingkirkan pada PRU 13 akan datang (kalau mereka masih bernyawa).

    Penyokong PR dan Blogger terutamanya hendaklah menyakinkan Pemimimpin2 Pakatan Rakyat bermula dari sekarang supaya nama2 ini TIDAK DISENARAIKAN sama sekali untuk memegang apa-apa jawatan pada PRU 13 akan datang kerana pekong membangkai dalam hati perut mereka yang selama ini tersimpan rapi kini sudah mula membusuk.....

    Dikhuatiri mereka ini akan merosakkan program Kerajaan Pakatan Rakyat (Dengan Izin Allah) yang baru menerima mandat rakyat marhaen untuk memulihkan negara akibat kerosakkan-kerosakkan yang dilakukan oleh Parti Yahudi Bani umNO Laknatullah dan juak-juaknya selama ini menjajah Malaysia tanah air kita yang tercinta lebih kurang 54 tahun (Kembar parti LDP Jepun).

    Oleh itu 'tumor' yang tidak dimusnahkan akan menjadi barah dan apabila sudah membarah, tidak banyak yang dapat kita lakukan untuk menyelamatkan keadaan.

    Harap para pemimpin PR terutamanya DSAI dan TGNA ambil perhatian serius terhadap masalah 'tumor-tumor' ini kalau mahu memerintah Putrajaya lebih dari 1 penggal....

    ReplyDelete
  2. Lu memang cetek fikir...tahap strategi politik masih tahap pancutan pra-matang....Hasan Ali umpama Pahlawan Salahudin alyubi menyatu pemimpin-pemimpin Islam sehingga berjaya menawan Baitulmaqadis...Peranan Hasan Ali umpama lilin ,terpaksa korbankan diri semata-mata kerana PAS....hangpa apa tau.

    ReplyDelete
  3. wa setuju

    nik aziz kena belasah hasan ali ni

    menyusahkan orang je mamat ni

    ReplyDelete
  4. alkisah diberitakan, hassan ali selalu mengelakkan dirinya dari berdepan dgn nik aziz apabila ada perjumpaan kepimpinan pas pusat. sape2 boleh confirm? kalau betul kisah ini, confirm hassan ali 'bergerak' dlm skema tok stopa ali...yang terkedepan sekali setiap pertemuan dlm gelap... tg presiden tunggu apa lagi? janganlah sbb mereka tg dapat nama...

    ReplyDelete
  5. yg menjd barwa umno dan nuar brahim dlm pas adalah 10 budak itam termasuk husam anak muso dan adala beberapa ekog lg yg buat kerja2 bodos dlm pas. nik ajiz dijdkan boneka oleh puok dajai nih. ini yg sebenar merosakkan pas dari dlm serta yg cuba mencalorkan pas dari luar mamat tolOL ni dan adala beberapa blogger yg tolOL yg sewaktu dgnya..HUHUHU

    ReplyDelete
  6. Nik Ajis???..taksub sungguh... untuk makluman semua,beliau manusia biasa!!!..sikit2 rujuk pd dia!!! nanti dia tiada, nak rujuk pada siapa??,...anwar??...mangkuk ni lagi takleh pakai!!!..haru biru!!!...gila kuasa....apa la mau jadi muslim di Malaysia nih!!!semua gila kuasa!!!...yang ketawa besar ialah China dan India.....

    ReplyDelete
  7. a ah nik aziz manusia biasa, yg luar biasa tu pastinye najib, sebab orng monggolia boleh jadi PM malaysia... dan yg lagi luar biasa adalah big mama.. kah kah kah.

    ReplyDelete
  8. Cilaka .....line sialcom down satu malaysia....engineer cuti raye..

    ReplyDelete
  9. Teruskan beb. Wa sokong lu! Kuasa Presiden PAS utk memilih PJ Negeri wajar dikaji semula! Kuasa perseorangan mendedahkanorganisasi kepada serangan mudah musuh!

    ReplyDelete
  10. bagi wa tak payah la TGNA nak tegur... selangor, N9 bukan sama ngan Kelantan.... mana boleh pemimpin PAS kelantan campo... komposisi kaum mana sama semua negeri.... lain la zaman rasulullah n sahabat..... komposisi kaum sama ngan dua² negeri tu.... boleh la jadi model....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  11. TGNA tu ... Mursyidul beb ... bleh langgar semua negeri ... semua org tabik spring ... sape lagi nak tegur .. Hadi cheh .. tidor ganti Dollah ade la...

    ReplyDelete
  12. wa ingat pasni ada ler KJ ajak-2 ayam sama Hassan Ali demi 'perpaduan' yg Islam anjurkan...hehe...pastu Najib lak pelawa dia ni berdamai antara PAS-UMNO demi '1Malaysia'. wah! baik punya skrip drama ni..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.