Skip to main content

Lu orang tak tau kepundekan ulama Tantawi.

Oleh : AdukaTaruna

Ada orang cakap, tak salah apa yang Tantawi cakap. Ada orang cakap syarat pun sama cam Nik Aziz. Betul. Tapi lu orang ni stendet Tantawi gak la. Sebab lu orang tak tahu kepundekan ulama Tantawi di mana.

Kepundekan ulama Tantawi tidak terletak pada syaratnya atau terletak pada keselarian dengan Nik Aziz. Kepundekan ulama Tantawi terletak kepada minatnya terhadap isu perpaduan. Komen orang minat dengan UMNO dengan tak minat dengan UMNO sgt berbeza walau kelihatan selari.

Isu kepala lembu / pergaduhan kaum / keselamatan kestabilan negara - lewat
Isu sebat Kartika - lewat
Isu Kota Seputeh - terkial-kial

Isu UG - pergh.... cepat gile.

Najib hulur salam perangkap - Nasha sambut baik dan akan kemukakan kepada Presiden dengan segera.

Najib hulur salam perangkap - Tantawi sambut baik tapi harap ikhlas dan tiada kepentingan politik.

Tiada kepentingan politik untuk wadah dan medan politik? Hidup atas kertas pekse ke apa beb? Lu letak syarat sama dengan Nik Aziz pun ianya tetap berbeza. Apsal minat sangat dengan UG? Kemain cepat interframe kalau isu UG. Gila glamer dalam media perdana ke apa?

-> Pundek punya ulama.

Comments

  1. persepsi..
    bahaya org mcm ni..

    amat malang sesapa yg berjiran dgn brother ni..

    ReplyDelete
  2. mentaliti org Umno
    http://malaysiakini.com/news/112478

    berunding dgn org begini?

    ReplyDelete
  3. hahaha

    gua setuju

    lu belasah lebih sikit si tantawi tu

    poyo nak glamer je lebih, mesti ulamak atas kertas je ni

    praktikal out, asyik kena tipu, kena kencing, kena spin

    jibam

    ReplyDelete
  4. hahaha

    gua setuju

    lu belasah lebih sikit si tantawi tu

    poyo nak glamer je lebih, mesti ulamak atas kertas je ni

    praktikal out, asyik kena tipu, kena kencing, kena spin

    jibam

    ReplyDelete
  5. hahaha

    gua setuju

    lu belasah lebih sikit si tantawi tu

    poyo nak glamer je lebih, mesti ulamak atas kertas je ni

    praktikal out, asyik kena tipu, kena kencing, kena spin

    jibam

    ReplyDelete
  6. hahaha

    gua setuju

    lu belasah lebih sikit si tantawi tu

    poyo nak glamer je lebih, mesti ulamak atas kertas je ni

    praktikal out, asyik kena tipu, kena kencing, kena spin

    jibam

    ReplyDelete
  7. Undurkan beliau.. buang karan betul aku sokong bermati2an..siap cium tgn lg...kaarrgghh tui...bunyi aku ludah...menyesal cium tgn dengan boneka umno. Igtkan dah berubah..

    ReplyDelete
  8. penulis ni pd hemat memang anti ulamak. suka buruk sangka. tak pe la pasal dia punya blog...

    ReplyDelete
  9. penulis ni pd hemat memang anti ulamak. suka buruk sangka. tak pe la pasal dia punya blog...

    ReplyDelete
  10. hehe.. tak leh komen/komplen kelemahan pemimpin sendiri (yg kita sokong)? alaa usik-2 sikit jer..tak luak aper pun...pemimpin kena jiwa besar untuk terima teguran/kritikan kawan & lawan (yg membina) dll.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.