Skip to main content

Kengkadang, gua bangga gak dengan UMNO nih..

Oleh : AdukaTaruna

Kalau bandingkan dengan MIC la, atleast bangga gak la gua dengan UMNO nih. Gila bangsat Samy Vellu beb. Dah takda sokongan pun masih nak berkuasa gak. Heran gua. Ni genetik paling paria la gua ingat. Spesis paling primitif selepas Melayu.

Tapi bila fikir2 balik, heran gak Presiden UMNO ni beb. Bila berkuasa gila bodoh dan penakut nak buat benda yang luar tradisi UMNO. Macam Paklah, bila dah tak jadi PM baru nak hapus ISA. Macam Mahathir, bila dah bersara baru sibuk bantai Singapore. Apsal dia tak teruskan berkuasa sampai jambatan bengkok tu selesai?

1. Adakah perisikan asing memegang fail2 sulit pemimpin negara? Seperti video seks, etc? Gua ingat kalau setakat kawalan keselamatan tahap Melayu, mmg kacang gile la agen Singpore atau CIA nak rakam perbuatan aib pemimpin muslim.

2. Adakah pemimpin negara memang berkiblat dan bertuhankan Singapore / US? Gua 99% yakin ni punya. Sibuk tuduh Anwar agen CIA, tapi Paklah jemput Condoleezza Rice, menantu bedemo bantah. Wayang paling celaka dalam muka bumi. Hamas menang PRU, tapi boleh jemput Fatah. Hamas kena duk luar dewan. Macam celaka.

Bila gua berdialog dengan kontraktor UMNO hari tu, sungguh2 dia tekankan kat gua betapa bahayanya Anwar. Agen CIA. Gua tak tau nak rasa gelak ke sedih time tu. Muka jer macho cam takde apa2, tapi rasa pelik membuak2 dalam hati.

Stupid gile beb ahli UMNO. Cerita Utusan yang Teresa Kok serbu masjid suruh perlahankan azan dia tahu. Cerita Teressa saman Utusan berjuta dia tak tahu. Tapi mengaku baca semua media.

Jadi kesimpulannya, UMNO bodoh tahap seken last. MIC bodoh tahap paling lastest.

Comments

  1. Apa yang stupid kalau tak tahu Teressa Kok saman Utusan? Pointnya Cina serbu masjid pasai azan, baru datang saman. Lu betul2 bengap bro!

    Bagi aku ada lagi stupid bawah dr UMNO dan MIC lu nak tahu? Paling bawah skli orang PAS yang jumud dan taksub tahap gaban, lepastu barulah golongan macam lu. Golongan 3 suku, tukang komplen, samseng kg dusun, pemberontak, pembangkang seumur hidup.

    Golongan ni sekarang banyak terdapat di Lembah Kelang dan dibandar2.. Lu ada kawan melayu Singapura? Sebijik macam lu

    ReplyDelete
  2. hahahahah BRO jgn marah marah,,,,, lu anon dah terlampau banyak makan TAHI PALAT PEMIMPIN UBN ,,hahhahahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.