Skip to main content

Kah kah kah sama Arsenal

Oleh : AdukaTaruna

Kene titik beb. Gua dah cakap dah ari tu... Arsenal ni panas jer cepat. Kendian suam2 kuku la. Hahaha.

Kamaruk sangat nak serang, nak main cantik, defend dah lubang sini-sana. Stopper takda la bhai... penting ma kalau terpaksa main serang menggila macam tu. Gua dah cakap dah, Song tu tak layak main dalam game gila babun camnih.

Kalau lu letak 4-4-2, bermakna tengah ada 4. Tapi bila lu kemaruk serang dan bola berlegar kat kawasan lawan, bermakna 4 defender dah terpaksa cover tengah. Yang tengah terpaksa bantu serangan.

Bila lu dah camtu, Song tu tak payah la menyibuk sama terlalu tinggi dan terlalu merata padang. 2-3 touch jer terus passing. Tak payah gelecek sana, drible sini. Lu kena jadi stopper ma. Penyudahnya, punyalah kacang bunciss Man C dapatkan gol untuk setiap kali counter. Hahaha. Apa taknya, sekor Man C counter dari tengah padang, dia boleh lari terus ke depan tanpa ada stopper. Yang defend plak dah tentu terpaksa berdepan dengan yang counter tadi. So, wing kiri dan kanan sapa nak jaga?

Stopper takda la ngok. Budus serupa Samy Vellu. Hahaha. Song... song. I want sing a song... lalalalala... lu tgk Man C. Siapa Stopper? Barry ma. Walau taklah terer mana, tapi peranan stopper penting untuk kacau.

Adebayor dah buat magik tadi. Gila punya ajaib. Sekor2 bentes tak lepas. Seb baik tak gol. Tapi lepas dia gol, dia dah puas hati and just tunggu masa habes. Pemalas.

Apa pun gua simpati pada Arsenal... haha. Nak jimat punya pasal, hambek bebudak main. Bebudak plak bila dah star, Arsenal tetap bayar tahap Selangor. Kedekot. Kan dah blah semua dah.

Comments

  1. Wa rilex aarr baru sekali Arsenal kalah, liberfool ngan devil dah dua kali kalah maa...rilek2...kalah byk mana pun, atas kertas baru 1 lost jer....gunners jgn patah hati, focus champions league...hahahahah

    ReplyDelete
  2. Lar.. wa ingat lu qiyam. Al maklum 10 mlm t'akhir. Tambah plak lu dah jd ulama' skrg. Tasbih lu mane?

    Ke lu tggu nak qiyam skali dgn Ust Kassim kol 4 nanti? Hehe.

    ReplyDelete
  3. Bro...

    Nak tumpang gelak...

    Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah
    Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah

    Terima kasih...

    ReplyDelete
  4. kekalahan kali kedua beb.. dengan man u ari tu dah lupa dah?

    wakakakaka...

    -bukancalon-

    ReplyDelete
  5. lu budget pandai main..gi r jd jurulatih msia..try tgk..glory glory man united..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.