Skip to main content

Demo gergasi 1Malaysia Syawal ini.

Oleh : AdukaTaruna

Gua cadangkan Himpunan Gergasi 1Malaysia di Kuala Lumpur Syawal ini dengan mengambil semangat suasana perayaan.

Himpunan atau demo gergasi ini menghimpunkan segala perjuangan seluruh negara.
  • BERSIH.
  • GMI.
  • GMP.
  • Bubar DUN Perak.
  • Teo Beck Hong.
  • Tuntut Adun Lunas letak jawatan.
  • Tegakkan maruah undang-undang tubuh negeri Kedah.
  • Bantahan provokasi Kepala Lembu.
  • Bantahan gadai tanah kepada Singapura.
  • nakirkgnis idah
Pakaian : Baju Melayu kepada Melayu dan pakaian sopan kepada bukan Melayu.
Tarikh : Dalam syawal ketika BN sibuk open house.
Sasaran : Serah memorandum segala isu tersebut kepada YDA.

Plan asas.
  • Semua naik kenderaan awam.
  • Sediakan 2-3 team kepala untuk satu-satu tapak mula. Contoh Masjid Negara, team Mujahid, team Cikgu Bard dan team Dr Zul. Siap satu team ada Unit Amal masing2 dan ada sebijik pembesar suara. Duduk jarak antara satu sama lain. Senang kalau sekor kena cekup, ada lagi kepala simpanan.
  • Guna kaedah air, bukan kaedah jalanraya. Tak perlu patuh ikut jalanraya kerana ianya hanya akan tunduk kepada sekalan dan perancangan polis. Letakkan Unit Amal mahir jalan dan lorong KL untuk pandu laluan ke istana negara.
  • Tetapkan satu tempat selain Istana Negara untuk projek plan B. Yakni bergabung dengan kumpulan tapak lain. Tempat tersebut hanya diketahui oleh orang2 tertentu sahaja dalam setiap team. Just kol kepala dalam setiap team dan arah guide peserta ke tempat baru.
Amacam? Ada bran? Himpunan Reksasa Gaban 1Malaysia.

Comments

  1. biryani ada la...haha
    ;p
    ;p

    **koling2 ek kalau korang gi demo tahap gaban neh...
    leh pau korang nya garam ngan ubat gigi sama air mineral...hi3

    ReplyDelete
  2. bro.
    lu wat tarikh lain leh?
    wa bgtahu awai2
    wa raya masa tu..haha

    tp klu lu leh tarik
    org solat raya kat masjid negara
    dan masjid2 berdekatan
    g join lu
    ok gak tuuu...hehe

    ReplyDelete
  3. Singkirkan Hadi pun kena serah memo kat YDA ke?

    ReplyDelete
  4. nakirkgnis idah.....->> ni sedara-mara rosmah ker????

    sori la gua tak tangkap la..... tp gua bukan sedara-mara tantawi.

    explained....

    ReplyDelete
  5. Wa SETUJU.. Sementara isu minyak masih panas

    ReplyDelete
  6. aku nak tgk Lu organise plak jgn dok tulis dlm blog je reti huhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.