Skip to main content

Astro dan Haron Din.

lelaki_ini said...

Sepertimana SKMM bole sekat certain website, Astro bole gak sekat certain channel kan?

Sebenarnya, sehebat2 Pak Arab tu pun, bidang kuasanya terhad. Takat nak dpt lesen Kaabah, x de hal. Tp kalo soh dia arahkan Kerajaan Saudi sekat minyak ke US, mau b'pikir 37x dia. Haha.

Haha. Tak pasal2 Haron Din ada saham dalam kumpulan Binariang Astro.

Pada gua, setelit Astro tu adalah pemancar, dan piring Astro adalah penerima. Decorder Astro dah dicipta untuk terima pemancar (setelit Razak) jer, tidak pemancar lain. (rumah ebelin ada parabola siottt. Gile Sabah la)

So, motif litar skematik tu ialah mempergunakan piring astro sebagai penerima kepada satelit2 lain yang dia dapat. Atau katanya, dengan mody decorder tuh, sim card astro tak perlu pakai. Campak jer. Pelbagai cannel boleh dapat ala2 negara bebas lain, termasuklah stesen TV Pak Arab (tp dalam bahasa Melayu)


kalau2 nanti siaran Tv tu ada unsur2 maksiat, tak tentu pasal dia pun dpt share dosa.
Dah Haron Din yang pegang TV tuh, kompom la ikut kepala dia nak hiburan dan program apa. Reality TV Outback Jack ke. Best gile kalau den jadi si Jack tuh. Kui kui kui..

Comments

  1. x yah susah pon nak modify.decoder satelite boleh je beli.kt europ bsepah.klo nk taw byk,nnt ak cr link utk majalah pdf free utk satelite ni.cumenye kt msia klo x de lesen salah la di sisi undang2.plan ak,ak nk beli decoder tu n nk bwk msia,pkai dish astro,tp ak rs mmg boleh kantoi r...

    ReplyDelete
  2. tak payah obesea.... kat belah siam belambak.... kat tempat aku ramai pasang.... terutamanya geng² koporat... ari tu aku tanya sorang mamat installer parabola.... dia ambik upah dalam RM600 - RM900 sekali pasang termasuk set parabola yang dia import alik siye.... aku ingat nak pasang gak la..... tak silap aku kalau kantoi pun bukan apa² pun..... paling bangang pun kena denda jer.....

    -abanghensem

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.