Skip to main content

Resepi hari ni. Briani gam kambeng.

Gua bulan2 pose ni nak jadi anak mithali beb. Hari ni gua masak spesial untuk mak gua. Briani kambeng gam. Eh, kambeng gam briani. Cam pelik jer. Gam kambeng briani. Ah... lantak aahh..

Untuk masak kambeng, ritual tangan tunjuk peace wajib dilakukan. Ini bagi mendamaikan roh kambeng yang telah disembelih. Lu tengok tangan gua tuh. Cerah ma. Dakwaan Kak Memot gua kulit gelap adalah fitnah semata-mata. Tgk perot gua. Slim seh..


Bulan-bulan pose ni, proses nak rasa memang payah. Mak gua cakap kalau setakat rasa tak batal. Masalahnya gua bukan tak percaya pada mak gua, tapi gua tak percaya pada diri gua. Sekali rasa kang...... adeh... so, gua menggunakan khidmat sejenis budak kecik bernama Ammar. Caj yang dikenakan pun tak mahal. Berpatutan la. Kambeng biryani siappp....


Lu tgk kekacakan gua dari belakang jer la no.. Sambil masak, sambil lenggeng perot.. then kita akan goyang gerudi... dalam misi ni gua terpaksa pakai spek beb. Sebab kengkadang kambeng buat kelakar mempercikkan dirinya ke mata.


Nasik dan kambeng yg siap digam....
Terangkat wa cakap lu.... Tp kalau lu tgk sudut kiri periuk tu, dah macam kena tapau. Jangan tanya gua, tanya sejenis budak sedang2 bernama uda.

Comments

  1. bro.... bagi la resepi dia wa nak try buat la....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. Lu kena hayun dgn dayung sampan kat rusuk kiri baru lu tau. Haha.

    ReplyDelete
  3. Turun Johor la kalo nak pekena Beriani Gam. Pelopornya kat Batu Pahat. Skrg dah merebak seluruh Johor. Wa dah smpi Beriani Gam pun muak tgok muka wa. Haha.

    ReplyDelete
  4. wa cadgkan lu jgn tunjuk muke lu sepenuhnya apatah lg separuh2 ni bro..kang lari awek2 yg minat kat lu selama ni..lenla muke jambu cm wa...hahaha..

    wa nak trun ampangan la cmni..wa mmg kaki briyani gam kambing ni..lagi2 yg free..hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.