Skip to main content

Pokok Rengas?

Tak baik camtu aduka...kalau cikgu pulak taknak bagi orang dekat pokok, tanam je pokok rengas, sape lalu bawah semua gatal dan bengkak badan,lepehtu cikgu bagi penawar kat dia, dapat le duit sikit...lebih baik lagi drpd tok moh tu...wakakaa..
cikgupj.

Pokok Rengas? Gua bab2 hutan, kampung, ni dulu tanya cikgu gua gak. Ajar pj gak. Nama dia Cikgu Haron. Dok Tanjung Piandang. Haha. Skang ni kalau cikgu tu tahu gua selalu kutuk ulama, mahu gua kena berdiri atas kosi nih.

Setelah gua bertanya pada pcik gugel, gua dapat la gambar ni. Pokok Rengas? Gatal ke? Macam seronok jer. Gua dulu guna pokok yg mcm pokok pinang tu. Buah macam tamar, tapi kecik2. Gatal wooo.

http://4.bp.blogspot.com/_shayOY0IGhQ/R7-gJYcx3AI/AAAAAAAAAEA/La5Z8m0tIYw/s320/rengas.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3234/2281657534_4f0604fd30_m.jpg

pasai tko...he..he..kita dulu pernah bergasak dalam tu...tp kita ttp kawan kan? pro...
Aiseh.. stendet la cikgu. Dalam ni jer gua poyo belasah sini sana. Kat luar gua penakut gak. Hahaha. Semua memember yang baca blog gua ni pernah belasah gua. Normal ma semua tu. Nak majuk2, g baca blog Roslan sms la. Muahahahaha.

Comments

  1. ma kacih aduka, bagi kredit kat cikgu, cikgu ni baru jer belajar blog, pasai nak harap TKO asyik kena ddos(apa menatang)jer...nak melepak kat blog aduka, cikgu bukan bekenan sangat cara aduka ni...ganas!... kekadang tu...tengukle...mat sebelah bawah tu merah telinga...wakakaa...

    ReplyDelete
  2. la ddos pon cikgu tak tau. ceh

    sejenis kueh la. adik beradik cendol ma.

    ReplyDelete
  3. a ah cekgu..
    ddos tu sejenis kueh ala2 tukedek kegemaran tok moh neh...hi3


    Ni cekgu pj..
    tulun pj kan tok moh duka nih..
    boroi dia semakin menampakkan kemajuan yg mendadak....muahaha



    -->>pokok rengas ke tu..cam pokok mempelam jek..??!!

    ReplyDelete
  4. ala maymot, keboyotan tu bukan susah nak buang...buat je sit up 100 kali sehari, dengan perut2 dan dengan taruna2 sekali hilang lesap!...wakakaa...

    ReplyDelete
  5. waa baru tau apa itu pokok rengas..

    he he..

    fanatik

    ReplyDelete
  6. maymot, dataglah ke blog cikgu, tu...cikgu dah pjkan tok moh anduka, harap maymot pun cuba sekali...wakakaa...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.