Skip to main content

Najib lari naik helikopter..

Oleh : AdukaTaruna

Kalau sidang ASEAN tu buat kat Monggolia la, eh Monggolia ASEAN ke? Hehe. Kalau kat Monggolia, mampos Najib beb. Nasib baik kat Thailand.

Gua ingat lagi dramatik, kalau kerajaan Thailand bawa Najib pinjam helikopter Nuri Malaysia. Hahaha. Mau terkencing2 Najib as bekas menteri Pertahanan dalam helikopter Nuri.

"Saya akan menggunakan jalan biasa... dengan menaiki kereta (ke lapangan terbang)," kata Najib yang kelihatan tenang walaupun terpaksa melalui pengalaman getir sidang kemuncak yang akhirnya terpaksa ditangguhkan.
"Jangan takut tuan, ini bukan helikopter Nuri."

"Kau jangan nak kencing aku. Aku tau kau orang Anwar. Aku nak naik kete gak."

"Tidak tuan, naik kereta bahaya. 100 000 perusuh menguasai jalan2 raya utama."

"Aku tak caya. Aku tak nak Nuri."

"Bukan Nuri tuan."

"Aku tak kira. Aku nak naik kete."

"Kete tak dapat masuk, tuan."

"Tut tut. Carikan gua tut tut. Gua pernah tgk iklan James Bond naik tut tut."

Comments

  1. dulu me n kawan2 pernah wat research sendiri tentang kelemahan nuri nih. kami dpt blueprint, lukisan mekanikal nuri nih. jgn tanya dr mana dpt... haha...

    kalau helikopter bell, bilah kipas dia, mounted (dipasang) on an auto rotating shaft, kipas tu mounted at an angle. dlm situasi dimana enjin heli bell mati, heli dia masih bleh terbang sbb shaft dia jenis auto rotate, dlm erti kata lain, shaft dia boleh pusing sendiri tanpa bantuan motor enjin. juruterbang cuma perlu pandu senget ke kanan je untuk kekal di udara sambil mengawal pendaratan kecemasan.

    kalau nuri ni, ada sedih sikit. dia design lama, dia takda ciri2 auto rotating shaft ni. maksudnya, kalau enjin mati, dia straight menjunam. u bleh pikey sendiri la. masa saya n rakan2 belek2 design nuri nih, kami tak graduate pun lg. so u bleh bygkan tahap kerakusan n IQ org yg menggadai nyawa juruterbang2 nuri yg ntah brapa org jadi korban.

    Innalillah....

    nyle

    ReplyDelete
  2. waa nak naik air asia bule..yang suku sakat keri punya...ke keri tak bagi


    fanatik-

    ReplyDelete
  3. ikut je lah apa dia nak...
    naik tut-tut ke,kuda terbang ke...
    mungkin itu 'last wish' dia...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.