Skip to main content

Najib kecam Barat, diplomat EU keluar dewan


GENEVA 21 April – Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak hari ini menuduh Barat menggunakan Holocaust sebagai ‘alasan’ untuk melakukan kekerasan ke atas penduduk Palestin dan kecamannya itu telah menyebabkan semua pemimpin negara Kesatuan Eropah (EU) bertindak keluar dari dewan di mana persidangan antiperkauman anjuran Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) diadakan, di sini.

Persidangan itu menjadi kecoh sejak dari awal lagi apabila dua penunjuk perasaan yang memakai rambut palsu berwarna-warni melontar hidung badut berwarna merah ketika Najib Razak memulakan ucapan sambil berdoa.

Sekumpulan pelajar Yahudi dari Perancis berkata, apa yang cuba disampaikan oleh Najib Razak adalah ‘sandiwara yang berlaku dalam persidangan ini’.

Insiden itu menyebabkan Najib Razak yang diberi penghormatan untuk berucap, terpaksa memulakan semula ucapan.

Comments

  1. aparaa najib tak amik peluang macam idea lu ni.time start2 jadik pm la kena cergas,dlm dan luar negara.kalau dia buat gini,sedikit sbanyak respect org kat dia bertambah dan cover sikit imej dia yg tercalar tu.hmmm...najib tu mmg dah dasar slow.tapi penasihat dia mana?

    ReplyDelete
  2. alamak bro.. kalau dia buat gitu gak.. sapa nak jual kapal selam lagi kat dia... haha

    Tuan penasihat 25% x nak nak bg nasihat suh buat gitu.. huahua

    ReplyDelete
  3. kah kah kiok...suwey mahajib yang berlarutan......kah kah kiok

    ReplyDelete
  4. hahaha.... kalau najib la yang buat camni.... memang dunia dah nak hanco dah..... ahmadinejad ni jauh la standad dia berbanding si najib ni..... hahaha.....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  5. pikir positif beb.
    Najib ni lebih berani dari Pak Lah.
    Dia nak jd mcm Mahathir, yg berani sound Barat. haha... sekali fbi siasat kes altantoya baru tau...

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. elyn... komen lu dah kena delete la... ni mesti banyak mnencarut ni....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  8. aper la tuan rumah nih...

    nih ke demokrasi!!

    grrrrrr.....

    p/s: manada mencarut.. melalut jer.. melalut pon tak leh ke.. keh3...

    'quasi demokrasi' btul la.. he he

    ReplyDelete
  9. laaa orang dah lama tau pasal tu jib ni baru nak mengecam ke??

    ReplyDelete
  10. Salam..

    Bukan najibtuya la.. Presiden Iran tu..

    Sedara tukar nama ke?

    Wakaka..

    ReplyDelete
  11. tu laaa..wa dh plek dh..td kt utusan kua lain..ni kua kt blog lu lak lain..ampir mati konfius wa...tp wa phm maksud lu...kalaulah PM kita mcm brader Ahmadinejad tu..sekurang-kurangnya beliau terkenal dengan kritikan pedas terhadap Barat..PM kita lak...terkenal kerana menjalin hubungan demokratik dengan kerajaan Monggolia..wahaha

    ReplyDelete
  12. Hahahahahahahaaa
    Salam Bro AT.....
    Berapa ramai sudah percaya lu punya auta....
    Sah dan disahkan....memang lu layak jadi ahlil nujum negara...

    wahai ahlil nujum negara yang bijaksana......apa nombor mau naik first prize......20%

    hehehehehehe

    ReplyDelete
  13. Lu org kalo baca pape p'khabaran dr dak AT ni, samada link @ ala2 berita Bernama, baca pelan2 & fikir sblm telan.

    Agak2 cam melawan arus perdana & di luar logik akal je, elok google dulu, hehe.

    Menurut mangkok tingkat wa, dlm bbrpa hari lg, dak AT akan m'buka kotak p'tama pelan tindakan menyekolahkan PKR.

    Dr situ, dia akan m'bentangkan kertas kerja yg p'tama. Sama2 kita nantikan..

    ReplyDelete
  14. Dah la jarang-jarang dapat cakap. Sekali nak cakap orang boikot plak..haha..

    ReplyDelete
  15. "Yaaa....kami mau lihat kotak2 tu..."kata penyokong2 AT

    AT senyap sambil tersenyum yakin..."sabar saudara-saudara,wat mase skunk ni kotak2 tu ade dlm simpanan abanghensem,"kata AT lalu menepuk2 belakang abanghensem yg berdiri di sebelahnya..

    "kita akan buka apabila kena pada masanya..percayalah, kotak-kotak ini adalah kotak-kotak rakyat.Kotak-kotak yang perlu dibuka atas kepercayaan rakyat terhadap saya,"suara AT makin meninggi..penyokong2nya mula ghairah lalu bertepuk tangan lebih kuat...

    "Janji saya pada saudara-saudara sekalian,hari ini kita menang, esok kita bukak kotak!!"

    hahaha..mng pe?mng maen futsal...

    ReplyDelete
  16. marauhirang. lelaki_ini sms gua.

    3782 1st prise

    AT

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.