Skip to main content

Masalah Yang Dihadapi Oleh TKO

Oleh: Tok Penghulu

Dungun - TKO telah diDDos pada pukul 4.00 pagi 5 April 2009. Akibat daripada diattack, pihak Jaring telah menutup IP TKO sehingga hari ini. Pihak kami telah memindah webdesign laman TKO ke server luar negara yang anti-DDos. Belum sempat DNS Server dipindah, pihak kami telah diserang setelah mereka gagal menyerang FontPage TKO. Akibat daripada itu database TKO mengalami masalah.

TKO menjadi slow akibat daripada banyak faktor yang amat sukar untuk dihuraikan disini. Secara ringkas boleh saya maklumakan Design webpage ada di server US manakala dabase berada di jaring, Malaysia.

Antara faktor yang perlu difikirkan dan kami amat bersetuju dengan pendapat orangutanadaakal tentang paparan utama TKO yang terlalu heavy dengan grafik.

Antara Penyelesaiannya ialah:-

1. Menunggu Jaring membuka IP dan dengan khabar Jaring dah mula untuk menguji sistem anti-DDos, yang sebelum ini tak ada sistem keselamatan langsung.

2. Membina design baru TKO dengan muka depan yang agak simple sahaja dengan mengekalkan PHPNuke sebagai CSS

3. Membina TKO baru dengan CSS baru yang mampu membuat cashe. Ini akan mengakibat 20,000 ahli TKO terpaksa mendaftar semula.
4. Cadangan lain - Anda ada cadangan sila emailkan kepada kami.

Itu sahaja yang kami boleh jelaskan setakat ini.


AT : Kalau daftar balik, gua nak cecepat daftar nama uma + Berg. Boleh jadi mod. Wakakaka. Cepat woi, mari ramai2 take over mod2 TKO. Kita buat rampasan kose ala Najib. Hahaha.

Comments

  1. wa cam biasa la ganas skit.. wa nak rampas kuasa jadi webmaster.... wakakaka

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. sape nak rampas jadi dj TKO ni

    he he he..

    fanatik

    ReplyDelete
  3. Nak rampas kuasa pencacai glamer TKO mcm Zemi, Nongkon, Jaromier.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.