Skip to main content

Liga juara2...

Oleh : AdukaTaruna

Tok Bomoh nak ramal lagi. Setelah meninjau2 dalam mangkuk megi gua nih, gua umumkan berita sedih buat orang jauh. Arsenal akan tersungkur di kai Villareal. Perbezaan gol tak banyak. Paling jauh pun perbezaan 2 gol sahaja.

Gallas gua dengar tak main. Keeper Arsenal pun tak berkarisma. Cuma pemain dia semua muda2 la. Laju nak mampos.

Man U, gua ramal akan menewaskan Porto dengan jumlah gol yang besar. Man U ni kalau terdesak, semangat dia lain macam sket. Kalau selesa, dia main lebih kurang Melayu la. Haha.

Tapi cane pun bayangan mangkuk megi gua, wa tetap harap Man U dan Arsenal bungkus. Kuang3. Dungong Darat mesti setuju dengan gua. Beliau pun dah stanby nak ubah blog dia kaler pink. Haw3.

Comments

  1. masa biler pulak teman setuju nak ubah kaler pink...

    nih kerja giler bro...

    bahaya...

    teman tak nak jadi duyung_darat...

    larikkkkkk

    ReplyDelete
  2. gua pun sokong orang jauh..lu kena tuka backgroud blog lu warna pink kalo arsenal menang.hahaha

    tp wa tau..lu tak berani pny.

    ReplyDelete
  3. ade komplot meng-kambing pink-kan aduka rupanya. kah kah kah

    ReplyDelete
  4. si farhan tu wa tau mmg kaki arsenal..haha
    tapi wa bukan..wa cuma tok bomoh je..
    xtau la plak kalau belaan wa dah kelentong sama wa..kah3
    sedia AT malam ni..
    wa caya mesti AT tgk bola mlm nie berdebar2..kah3
    mesti bila arsenal score, meleleh air mata wa cakap lu..

    -orang jauh-

    ReplyDelete
  5. waa tak tau lak rupanyer At ada sejarah dengan geng pink colour, mua ha ha...

    fanatik

    ReplyDelete
  6. whatever.....

    PORTO KALAH SETERUK DI BKT GANTANG

    BRAVO MU

    ReplyDelete
  7. kah kah kiok...arsenal vs barca... kah kah kiok

    ReplyDelete
  8. udahla tu arsenal.. Bgla peluang kt org lain plak.. Buat nyemak aje.. Wakakakaka..

    ReplyDelete
  9. kah kah kiok MU kena belasah jua semifinal dgn arsenal nanti kah kah kiok

    ReplyDelete
  10. Arsenal 4 Life..Hahahaa

    wady Perlis

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.